Szüret 2023/6.

  • Narancs
  • 2023. február 8.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Egyre több adat és videó bizonyítja, hogy áldebreceniek mozgolódnak a debreceni akkumulátorgyár elleni hangulatkeltők között.

Magyar Nemzet

 

A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon.

Nagy István agrárminiszter a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján Debrecenben; Agrárminisztérium Sajtóiroda

 

Elnök úr, hálásak vagyunk az elmúlt tíz-egynéhány évért. Mi nem energiabarátai vagyunk Azerbajdzsánnak, amelyből mostanság sok kerekedett, mi a kultúra és a közös múlt talaján állunk, és mi nagyon nagyra értékeljük azokat a lehetőségeket, amelyeket Ön kínált föl nekünk. Megengedte, hogy befektessünk az azeri olajiparba, ami a legnagyobb külföldi beruházásaink egyike vagy talán a legnagyobb, és van esélyünk arra, hogyha jól viselkedünk, akkor a jövőben is lesznek lehetőségeink.

Orbán Viktor pohárköszöntője az Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnökének tiszteletére adott díszebéden; Miniszterelnök.hu

 

Együttműködés keretében mérte fel a nagycsaládosok állattartási szokásait az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság a Nagycsaládosok Országos Egyesületével. A közös munka célja, hogy az online kérdőívre adott válaszok mentén olyan irányvonalakat határozzanak meg, amik által a felelős állattartás témaköre nagyobb szerepet kaphat a jövőben a nagycsaládosok mindennapjaiban is.

Kormány.hu

 

A politikában az egyén vagy a szervezet célja a hatalom megszerzése és megőrzése. Engem ez már kevésbé motivál, mint ahogy a kormánynak sem kizárólag a politikai hatalom megtartása fontos. Mi akarnék lenni? Legyek valamelyik nagyvállalat elnöke vagy miniszter? A jelenlegi munkámmal édes hazámat szolgálom csakúgy, mint a kormány.

Csák János kulturális és innovációs miniszter a Kultúra.hu-nak

 

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az idei év első napján dupla teltházas koncerttel köszöntötte az új esztendőt a Papp László Budapest Sportarénában. (…) A gálakoncert egyik legmeghatóbb és legemelkedettebb pillanata volt, amikor a világ magyarságának lélekegységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki, valamint magyarországi gyermek és felnőttkórusok kíséretében, gyerekhuszárok bevonulása mellett Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című dalt énekelte el.

Bors

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk