Már 16-18 éveseket is lehet oltásra regisztrálni

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. április 30.

Katasztrófa

A regisztráció ma elkezdődött, az oltásuk május 10-én fog.

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásrawww.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken.

A közlemény szerint az oltás a 16. életévüket betöltött fiataloknak adható. Az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot kell majd magukkal vinniük - tudatták.

A szülőket, törvényes képviselőket arra kérik, hogy minél előbb regisztrálják az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekeiket, regisztrációkor pedig pontosan töltsék ki a személyes és az elérhetőségi adatokat. Felhívták a szülők figyelmét arra is, hogy a 16 év alatti gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, az ő oltásuk ugyanis még nem engedélyezett.

Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást - írták a közleményben.

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy épp ezért félre kell tenni a Pfizer oltóanyagot a regisztráló 16-18 évesek számára, ezért a mai kivételes, bárki számára regisztrációval foglalható Pfizer-oltások után legközelebb hetek múlva jut majd csak Pfizer-vakcina másoknak.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.