Helyi viszonyokra szabta az ellenzék a nemzeti konzultáció plakátjait Sümegen

Kis-Magyarország

A fideszes polgármester, Végh László viselt dolgaira és botrányaira reagáltak az átalakított szövegekkel.

Újfajta plakátok tűntek fel szerda este és csütörtök délelőtt a vitákkal és balhékkal sújtott Veszprém megyei kisvárosban, Sümegen. Ahogy a helyi ellenzéki aktivisták a Narancs.hu-nak elmondták, a maguk módján egyszerre szerettek volna reagálni a kormányzat velejéig hazug közpénzből finanszírozott, de csak pártcélokat szolgáló hazug plakátkampányára, de egyben volt mondanivalójuk a helyi fideszes polgármester, Végh László ügyeivel kapcsolatban is.

Lapunk az elmúlt hónapokban többször beszámolt arról, hogy Sümegen a pályázati pénzek elszámolásával baj van, mint ahogy azt is megírtuk: a polgármester élettársának érettségi bizonyítványa hamisítvány. E témát cikkünk nyomán számos sajtóorgánum felkapta.

A Narancs.hu ugyancsak foglalkozott azzal, hogy szabálytalanságok miatt pályázaton elnyert pénzeket kell visszafizetnie a Fidesz-vezetésű önkormányzatának. Megírtuk: a helyi botránysorozat után lemondott egy fideszes önkormányzati képviselő, igaz, ezt ő családi és magánéleti okokkal magyarázta. 

 

Az ellenzék sümegi plakátkampánya a Végh László élettársa körüli botrányra épül. Kiderült, Szabó Krisztina érettségi bizonyítványa hamis, ennek ellenére diplomája van, amit így érvénytelennek kell tekinteni. Szabó mégis e papírok birtokában a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetője. Fizetését Végh László a tavasz elején 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte. Ezen túlmenően a sümegi egészségügyi fejlesztési iroda vezetésért további közel 400 ezer forintot kap, így fizetése meghaladja a 2 millió forintot.

 
A Szabó Krisztina végzettségére és fizetésére utaló plakát 

A sümegi botránykrónikát jól jellemzi az is, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán a történtek ellenére kitartott Végh László polgármester mellett. A Fidesz legfelső vezetése viszont úgy döntött, leveszi a sakktábláról Fenyvesit. A jövő áprilisi parlamenti választáson inkább a Sümeg mellett Ajkát és Tapolcát is magában foglaló országgyűlési választókerületben egy nagyágyút, Navracsics Tibor volt frakcióvezetőt, minisztert és EU-biztost indítják a törvényhozási mandátumért. 

 

Navracsicsnak minden bizonnyal a Jobbikban is erősnek és befolyásosnak számító politikussal, Rig Lajos ellenzéki országgyűlési képviselővel kell majd megvívnia a csatát a jövő áprilisi parlamenti választáson a törvényhozási mandátumért. A Lendvai utcában belátták, Fenyvesi Zoltánnak a történtek után esélye sem lett volna, hogy kormánypárti győzelem szülessen ebben a Veszprém megyei választókerületben.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk