Oszlassa fel magát a jászberényi képviselő-testület – javasolja a DK-s politikus

Kis-Magyarország

Folytatódik a kötélhúzás Jászberényben, most a DK-s képviselő állt elő a feloszlatás ötletével. 

A jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte szerdán Gedei József. A DK helyi képviselője alpolgármesteri tisztségéről való lemondása óta folyamatos harcban áll a jobbikos városvezetéssel, minden bizonnyal ez is szerepet játszhatott döntésében. 

Gedei József a közösségi oldalán tette közzé, hogy hivatalosan is előterjesztést nyújtott be a jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatására. Kezdeményezését azzal indokolta, hogy szerinte számos alkalommal elmondta, a jelenlegi városvezetést nem tartja alkalmasnak arra, hogy a Jászberény előtt álló kihívásokra megfelelő választ adjon.

Gedei József az év elején távozott alpolgármesteri posztjáról. Már akkor jelentős nézeteltérések nehezítették meg a jobbikos Budai Lóránt polgármesterrel való együttműködését. Munkakapcsolatuk akkor romlott meg végképp, amikor Budai Gedei helyett azt a később nyertes Kertész Ottót támogatta az ellenzéki előválasztáson, aki az MSZP színeiben indult.

Budai Lóránt Gedei lemondását követően úgy reagált, hogy szerinte a DK nemigen vett részt a testületi munkában. Szerinte nem az a megoldás, hogy kilép valaki egy közösségből, hanem az, hogy "leülünk és megbeszéljük a dolgokat". Ez maradt el, és most az "ajtócsapkodás megy".

A kettejük közötti feszültséget kihasználva Tamás Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője már akkor azt javasolta, hogy a kialakult helyzetben oszlassák fel a képviselő-testületet és írjanak ki időközi választást. (Később ezt úgy módosították, hogy nem akarják feloszlatni a testületet; azt javasolják, inkább mondjon le Budai Lóránt.)

Budai akkor úgy fogalmazott, áll elébe a döntésnek. Hozzátette, ő lesz az első, aki megszavazza a feloszlatást – sőt, korábban két alkalommal is benyújtott ilyen témájú javaslatot, azonban a testület nem szavazta meg ezeket. Ezek után állt elő most Gedei József a feloszlatásra vonatkozó tervével.  

Gedei egyébként folyamatosan "kóstolgatja" a városvezetést, amikor csak lehet, beszólogat Budainak és MSZP-s alpolgármesterének, Balogh Bélának. 

A közelmúltban egy viccesnek szánt bejegyzésben arról írt, hogy Budai és Balogh a felvételét kérte a Fidesz-frakcióba, de kérésüket elutasították. Ezzel szemben sokan tartják úgy, hogy Gedei József vált a Fidesz emberévé azzal, hogy egyrészt lépten-nyomon fricskázza és bírálja az ellenzéki városvezetést, másrészt rendszeresen együtt is szavaz a fideszesekkel. A legutóbb azzal keltett nagy feltűnést, amikor átadták a jászberényi elkerülő út utolsó szakaszát, és az ünnepségen jelenlévő polgármester helyett őt szólították ki beszédet mondani a város részéről.

Budai Lóránt egyelőre nem reagált Gedei József feloszlatással kapcsolatos felvetésére, de mint megtudtuk, csütörtökön kívánja azt megtenni. 

Az önkormányzatban látszólag eddig egyenlőek voltak a viszonyok, igaz, a Mi hazánkos képviselőt bár a mérleg nyelvének tartották, általában a Fidesszel szavazott. Most, hogy Gedei is kivált a helyi ellenzéki tömörülésből, még inkább egy oldalra húz a képviselő-testület, azaz a Fidesz felé lejt a pálya.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk