Ákos lesz az egyik fő fellépő az Eucharisztikus Kongresszuson

  • narancs.hu
  • 2021. július 12.

Lélek

Nemcsak az esemény himnuszát szerezte, fel is lép azon a kormány egyik kedvenc zenésze.

Nem csak a himnuszát írta, fel is lép Ákos az Eucharisztikus Kongresszuson – adta hírül a hvg.hu

A vallási eseményen – amelynek zárómiséjét Ferenc pápa tartja, és amin tanúságot tesz Áder János - kulturális programok is lesznek, a hivatalos program szerint koncertet ad a Szent Efrém Férfikar, a Csík Zenekar, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Moszkvai Patriarchátus Kórus is. A portál a hírről az Ákos rajongói oldal bejegyzése szerint számolt be, miszerint szeptember 10-én a kongresszus keretében a Sportarénában fellép Ákos is, aki egyébként az esemény himnuszát is jegyzi. Azóta a hivatalos honlapra is felkerült  a koncert.

A program szerint Áder János, Magyarország köztársasági elnökének tanúságtétele is ezen a napon, szeptember 10-én lesz.

Ferenc pápa múlt héten hivatalosan is bejelentette, hogy szeptember 12-én délután ő koncelebrálja a rendezvény zárómiséjét a Hősök terén. A pápa érkezése körül korábban kisebb botrány alakult ki, mikor lengyel lapok arról írtak, hogy a Pápa Magyarországra látogat, de se Orbán Viktor miniszterelnökkel, se Áder János köztársasági elnökkel nem akar találkozni.

Később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága június 9-i közleménye szerint viszont nem zárta ki a pápa, hogy bárkivel is találkozzon, így a tervek szerint  külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel,  a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel, bár a hivatalos programban ennek még mindig nincs nyoma.

Az eredetileg tavaly őszre tervezett, majd idén szeptemberre halasztott budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előképe az 1938-ban megrendezett hasonló esemény. A 82 évvel ezelőtti kongresszus a két világháború közötti Magyarország legnagyobb rendezvénye volt, százezrek látogattak a fővárosba a világ minden tájáról. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk