Beindult a nyári moziszezon, a Deadpool minden idők egyik legjobb bevételével kezdett

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Mikrofilm

200 millió dollárnál is többet hozott a konyhára a Deadpool harmadik része a premier hétvégéjén.

Lassan indult, de az augusztus közeledtével feltámadni látszik a blockbusterszezon: az Agymanók 2 után ismét bombasiker érkezett. A Deadpool & Rozsomák összehozta a Marvel két, kiemelkedően népszerű karakterét, ez pedig a számokon is meglátszik: bemutatkozó hétvégéjén 205 millió dollárt gyűjtött össze, amely minden idők nyolcadik legjobb eredménye. Összességében is mindössze kilenc film volt képes valaha 200 millió felett nyitni.

Ezzel a Deadpool harmadik része minden idők legsikeresebb R-besorolású (azaz 17 év alattiaknak nem ajánlott) filmjévé vált, letaszítva a trónról az 1990-es Micsoda nő!-t (178,4 millió dollár). Ez lett egyszersmind az idei év legjobban kezdő mozija, messze felülmúlva az Agymanók 2 155 milliós kezdő hétvégéjét. Akad további rekord is: soha egyetlen film sem nyitott ilyen jól júliusban, az előző rekorder Az oroszlánkirály volt 191,8 millióval. Világszinten már 438 millió dollárnál jár a film, azaz egyetlen hétvége alatt máris az idei év hatodik legmagasabb bevételű mozija lett, várhatóan napokon belül az élre is áll. A film 200 millióba került, amihez egy körülbelül 100 milliós reklámköltség is adódik.

A siker rá is fér a Marvelra. Repedezik a Marvel mozibirodalom – írtuk tavalyi cikkünkben, bemutatva, hogy az eddig biztos sikereiről ismerős képregényfilmes stúdió az utóbbi időben finoman szólva is csak bukdácsol. 2023-ban három mozival jöttek ki, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia eléggé alulteljesített, a Marvelek soha nem látott módon megbukott, egyedül A galaxis őrzői harmadik része hozta a számokat. A stúdió is belátta, hogy talán az elmúlt években túltolták a szuperhősös biciklit, ezért idénre egyedül a Deadpoolt szánták. Mondhatni biztos sikerre fogadtak: ez a karakter áll talán legtávol a szokásos maszkos-köpenyes igazságosztókhoz, ráadásul a figura lényege hogy szívesen gúnyolódik a többi hősön. Társa most az a Rozsomák lett, aki – akkor még Farkas néven – a 2017-es Logannel Oscar-jelölést érő módon elbúcsúzott a vászontól. Az, hogy Hugh Jackman ismét visszatér ikonikus szerepéhez, önmagában is nagy hír a rajongóknak, a film ráadásul ezen túl is teli van nagy cameókkal. A hétvége után a Marvel hivatalosan is az első franchise-zá vált, amelynek bevételei átlépték a 30 milliárd dolláros határt. És természetesen nincs megállás: a stúdió visszahozta Robert Downey Jr.-t és a Bosszúállókat rendező Russo-fivéreket is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk