A gyalázkodásban merülnek ki a Fidesz egyre tartalmatlanabb kampányai

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Narancsblog

Mindig akad egy vagy több Menczer Tamás, aki a legnagyobb ökörségeket is kellő átéléssel és olyan ostoba arckifejezéssel adta elő, hogy fel sem merült, ne gondolná komolyan, amit mond. 

Amikor Menczer Tamás, a Fidesz új kommunikációs igazgató-csodafegyvere már a kampányidőszak első napjaiban azzal állt elő, hogy Magyar Péter női napszemüveget visel, sejteni lehetett, hogy a Fidesz amúgy sem szokatlan óvodás hangneme, a mostani kampányban kizárólagossá vált. Szentkirályi Alexandra bejelentkezései naiv takarítónőként ilyen-olyan budapesti helyszínekről, a főváros jelenlegi vezetésének gyalázása különféle csúsztatásokkal, a propaganda trágár szókészlete, és az immár paródiának beillő gyurcsányozás és  béke-mantra egyértelműen mutatják, hogy a kormánypártnak nemhogy jövőképe nincs, de a jelennel kapcsolatban sem tud megfogalmazni semmit.

A Fidesz kampánya 2024-re a teljes nihil kampánya lett, ami maradéktalanul kimerül a gyalázkodásban és a gúnyolódásban.

„A Fidesz elsőként gyűjtötte össze aláírást. A többi párt még le sem adta az aláírásokat” – jelenti ki ünneplők (!) gyűrűjében állva Menczer Tamás, és már csak az hiányzik, hogy szamárfület mutasson és kinyújtsa a nyelvét.

Nagy meglepetés nincsen e leépülésben. A Fidesz kampányai kezdettől fogva infantilisek (ha úgy tetszik, egyszerűek) voltak, és választásról választásra lettek egyre inkább azok. Mindig akadt egy vagy több Menczer, aki a legnagyobb ökörségeket is kellő átéléssel és olyan ostoba arckifejezéssel adta elő, hogy fel sem merült, ne gondolná komolyan, amit mond. Ám míg korábban a válogatott és egyre jobban elrugaszkodott megnyilatkozásokat csak azután kezdték komolyan venni, hogy Orbán Viktor is kifejtette nézeteit a témában, most ő is csak gügyög, ráadásul a kampánykörútja annyira titkos, hogy arról a sajtó és a nyilvánosság is csak utólag értesül a Facebookra kitett szkeccsekből. Noha az efféle unortodox megoldás még azokon a diktátorokon túltesz, akiket állítólag dublőr helyettesített a különféle rendezvényeken, az mindenképpen Orbán tehetségét mutatja, hogy a megszerkesztett felvételeken nem pózzá dermedt dísztribünszorongót látni – amit a bujkálás sejtet –, hanem a megszokott hellóröfizős havert, aki úgy csinál, mintha már kellőképp lelazult volna a pálinkától. „A kampányt berúgtuk” – jelentette ki turnéja első állomásán, a nemesgörzsönyi magtárban, majd Győrben bukkant fel, aztán Budapesten a Batthyány téren Szentkirályi Alexandra oldalán, ahol annyit tudott csak mondani, hogy „Karácsonynak már kampó”. Orbán közvetlennek szánt semmitmondása a hétvégén is megmaradt, amikor két fideszes kerületet, az ötödiket és a tizenkettediket kereste fel.

 
Orbán Viktor Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (b) és hegyvidéki fideszesek társaságában budapesti kampánykörútján az 58-as villamos régi végállomásánál
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

„A valaha volt legerőteljesebb, legerősebb és legnagyobb EP-kampányt folytatjuk, mindenkihez szeretnénk eljutni, mindenkinek meg akarjuk adni a lehetőséget, hogy támogassa a béke hangját” – jelentette ki Menczer Tamás Orbán fellépései után. Ami abból állt, hogy a miniszterelnök az Ibolya presszóban és a zugligeti villamos-végállomáson nosztalgiázott. Igaz, egy nappal később Szentkirályi Alexandra már füvet kaszált a Kerepesi úton, és halálkomolyan képes volt azt mondani, hogy „olyan főpolgármester kell, aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát”.

(Címlapképünkön: Orbán Viktor a Batthyány téren kampányol A kormányfő Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének segített a támogatói aláírások gyűjtésében. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk