Hrutka János: „Ez is én vagyok! Ide lőjetek!”

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Sport

A vesztes debreceni focistáknak nem kellett volna a szurkolók utasítására levenniük a mezüket – mondja az egykori válogatott hátvéd.

Érthetetlen, miért kérik a szurkolók a vesztes csapatuk futballistáitól, hogy vegyék le a mezüket, az még kevésbé érthető, hogy miért hajtják végre ezt az utasítást a játékosok – kelt ki Hrutka János egykori válogatott hátvéd, többek közt a Ferencváros és a Kaiserslautern játékosa a szombati debreceni meccsen látott jelenet miatt.

A Debrecen rossz passzban van az utóbbi időben, már a negyedik meccsét veszítette el, és most tényleg nagy vereségbe szaladt bele: hazai pályán 5 gólt kapott a Pakstól úgy, hogy egyet sem rúgott.

A meccs után, miközben Megyeri Balázs kapus épp az M4Sportnak nyilatkozott, behallatszott Dzsudzsák Balázs csapatkapitány üvöltése, aki a kamera előtt álló Megyerivel is kiabált, mondván, „nem a tévé az első, hanem a klub”.

Megyeri az interjúban arról beszél, hogy tényleg rosszul megy nekik, és rászolgáltak arra, hogy a szurkolók a meccs közben kifejezték az elégedetlenségüket.

A debreceni drukkerek azt kiabálták, „kurva gyenge”, azután pedig azt követelték a játékosoktól, hogy vegyék le a mezt.

„Vedd le a mezt! – sohasem értettem – írja erről Hrutka –: azt sem, aki kéri, azt meg pláne nem, aki megteszi. Megfelelési kényszer, félelem, vagy csupán a szurkolói odaadás tisztelete? Bármi is a mozgatórugója, a jelentése egy: a szurkoló szerint nem vagy alkalmas viselni szeretett klubja mezét. Te pedig egyetértesz ezzel. Azt mondod, beismered, hogy nem vagy odavaló.

Ahelyett, hogy kihúzott felsőtesttel kiállnál és vállalnád, aki vagy. Aki hibázik is néha.

Néha több fordulón keresztül. Azonban az is te vagy, aki ide eljutott, akinek pár hónappal ezelőtt folyamatosan tapsoltak, akinek a nevét énekelték. Kiállás. Széles, kihúzott vállak. Magadért és a csapattársaidért. Akkor is, ha kellemetlen, akkor is, ha fáj. Elhatározás. Még többet tenni a pályán és a pályán kívül. Edzés, pihenés, regeneráció, étkezés. Akiben van kurázsi, tisztelik. Aki a legnehezebb helyzetekben is feláll, elismerik. Kihúzott, széles mellkas. Ez is én vagyok! Ide lőjetek! A szurkoló is jobban tiszteli azt, aki megmutatni akar, nem beletörődni. Onnan még nehezebb felállni!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.