Visszhang: film

A kimenekítési projekt

  • SzSz
  • 2023. augusztus 9.

Visszhang

Az Egyesült Államok és Kína viszonya rég nem volt ilyen kiélezett.

A Netflix elérkezettnek látta az időt, hogy összeboronálja a két szuperhatalmat: a valóságból való elmenekülésnek nincs ugyanis kellemesebb módja, mint egy agyatlan akciómozi.

Az eredeti elképzelés szerint a Kelet és a Nyugat legnagyobb akcióhősei terveztek szövetséget kötni: előbbit természetesen Jackie Chan, utóbbit pedig Sylvester Stallone személyesítette volna meg. Rambo azonban az utolsó pillanatban kilépett, helyét pedig máig tisztázatlan indokokból az egykori pankrátor, John Cena vette át. A filmet még 2018-ban leforgatták Kínában, a címe pedig legalább annyiszor változott, ahány kanyart vett Trump külpolitikai iránya ebben az időszakban. A végeredmény egy innen-onnan összelopkodott, borzalmas látványvilágú akciófilm lett, amely egyedül főszereplőinek köszönheti, hogy a pár száz forintos leértékelt lemezek helyett egyenesen a streaming toplistájára érkezett.

A történet a Mad Maxet idéző Irakban játszódik, ahol a zsoldosok megtámadnak egy olajfinomítót. Az emberek kimenekítésére kínai elit különítmény érkezik Jackie Chan karakterének vezetésével. Csakhogy a másik oldalhoz is csatlakozik egy szuperember – ő Cena figurája, aki rossz szándék nélkül, humanitárius okokból vállalkozik a küldetésre. Hőseink hamar rájönnek, hogy valójában egy oldalon állnak, így felveszik a kesztyűt a gonosz zsoldos katonák ellen, és mindent megtesznek, hogy az ártatlanokat a zöld zónába szállítsák. Az eredmény feleolyan izgalmas, mint tankolás közben a kút számlálóját figyelni.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.