film

Családi affér

  • SzSz
  • 2024. július 10.

Visszhang

Ma még dúl a háború a mesterséges intelligencia (MI) ellen.

Egyesek szerint elkerülhetetlen, hogy pár év múlva a számítógép generálja azt a néznivalót, amelyet jó ideje egyébként is az tol az orrunk elé. A Családi affért látva nem csak érthetetlennek, de feleslegesnek is tűnik az ellenállás: nehéz ugyanis elhinni, hogy ennek a romkomnak az elkészítésében egyetlen joule-nyi kreatív energia is elhasználódott, egyetlen izzadságcsepp is lecsorgott valakinek a homlokán.

Richard LaGravenese filmjében a legnagyobb sztárok is mintha csak egy hologramot küldtek volna maguk helyett a kamera elé. Ott van például Zac Efron, aki egyszerre testesíti meg az összes eddigi Zac Efron-figurát, illetve azok paródiáját: Chris Cole-ként egy elkényeztetett színészt játszik, aki beleragadt sikerfilmjei folytatásába, ezért megkéri az asszisztensét, Zarát (a jobb sorsa érdemes Joey King alakításában), hogy kerítsen számára egy épkézláb írót. Zara anyja, Brooke véletlenül pont író, aki véletlenül épp készen áll, hogy új kapcsolatba vágjon – ő Nicole Kidman, aki pont olyan érett, szexi értelmiségit játszik, mint az elmúlt tíz évben mindig. Chris és Brooke románcba bonyolódik, ami természetesen kiakasztja Zarát.

A Rólad alkotott kép címmel nemrég a rivális Amazon mutatott be hasonló korkülönbség-románcot – minden hibája ellenére ott legalább működött a kémia a hősök között; a Családi affért azonban semmi nem menti meg a teljes katasztrófától.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk