Visszhang: film

Csoda

  • 2022. szeptember 7.

Visszhang

Egy novícia titokban távozik a zárdából, a városi kórházba megy – abortuszra. Rendőrtiszt szeretőjét keresi az őrsön, aztán otthon.

Asszonyt talál, két gyereket. Jaj, tévedés! Csak lassan értjük meg, miről szól az útja: számvetésről és felvállalásról. Nem lesz küret és nem fordítja fel egy vétlen család életét. A haza-, vagyis a zárdába vezető úton látjuk először mosolyogni a lányt. Hogy mi lesz, tovább nem nyomasztja, mert ezt a terhet letette annak kezébe, akiben hisz.

És ekkor a taxisofőr megerőszakolja és félholtra veri.

Egy másik történet kezdődik, a nyomozóé, aki előállítja ugyan az elkövetőt, de bizonyíték híján tehetetlen. A megvetéshez bosszúvágy társul, nem csak a sokat látott rendőr zsigeri indulata a büntetlenül maradó rettenetes bűn láttán, de személyes is – hiszen ő az áldozat testében még élő magzat apja. Habozás nélkül lépi át a szakmai protokollt, hamisít bűnjelet, hallgat ki ügyvéd nélkül, helyszínel a gyanúsítottat pszichikai nyomás alatt tartva, sőt bántalmazva a beismerő vallomásért. Haldokló szerelmének áldozathozatala kell ahhoz, hogy ne váljon maga is halálos bűn elkövetőjévé.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk