Visszhang: tévésorozat

Kedves Edward

Visszhang

A gyász olyan témája a filmeknek/sorozatoknak, amelyről nagyon nehéz kijelenteni, hogy Jolly Joker lenne, mégis az.

Miközben óriási szükség van az ilyen tartalmakra és a téma elterjedése is indokolt – ahogy vitaminból sem mindegy, milyet veszünk be –, az elkészült műveket sem érdemes anélkül fogyasztani, hogy megnéznénk, a számunkra szükséges összetevőkből mennyit tartalmaznak valójában és mennyi csak a vivőanyag.

Amikor egy utasszállító lezuhan, néhány száz utas meghal, de ezreknek megy tönkre az élete. Miközben a gyászt mindenki másképp dolgozza fel, a közös trauma összeköti és erősíti is az érintetteket, így a hátramaradottak csoportterápián próbálják feldolgozni a történteket. Néhányukat közelebbről is megismerjük, a legnagyobb hangsúly azonban a 12 éves Edwardra, a baleset egyetlen túlélőjére helyeződik. Hogyan lehet felépülni egy ekkora veszteségből, és milyen élet vár arra, akié egyszer már majdnem véget ért?

Amerikának (különösen) még mindig igen reaktív gombja a repülőbaleset, az Apple Studios nyilván tudja ezt, és Ann Napolitano Ezüst madarak című regényének adaptációjában biztonsági játékot játszik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk