Visszhang: film

Nem oké

Visszhang

Jeges vizet öntünk a nyakunkba, Tide Podot majszolunk, home videókat szivárogtatunk ki; ahol kattintásban mérik a szeretetet, nincs olyan, amit ne tennénk meg a hírnévért.

Danni ennek az online világnak a leánya, egész élete és minden ambíciója ide köti. Természetesen a szerelemhez is kulcsfontosságú a virtuális létmód, például remek szolgálatot tesz abban, hogy elhitesse kiszemeltjével, hogy épp Franciaországban van írókurzuson, miközben apró New York-i szobájában kreálja a „lájkokat” hozó képeket. Amikor Párizsban robbantás történik, pont ott, ahonnan posztol, az áldozatnak hitt lányt azonnal felkapja a terrorizmusból lakmározó média, a könnyen érkező hírnév pedig meleg levegőként repteti Danni álmait.

Hányszor láttuk már az iskolában/munkában hazudozó fiatal lány történetét, akire szép lassan rászakad a valóság, így mutatva meg neki, hogy mik is a valódi értékek az életben?

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.