rés a présen

„A világ minden tájáról”

  • rés a présen
  • 2023. február 1.

Zene

Szép Tamás társtulajdonos – Nappali, Pécs

rés a présen: Mikor nyitottad a Nappalit?

Szép Tamás: 2011. február 24-én, kétnapos telt házas nyitóbulival, Ahmet Gunes isztambuli és Bodoo pécsi DJ zenélt. Kezdettől fogva ketten csináltuk a helyet Felcser Dáviddal. Az első kollégáink a korábbi kedvenc pultosaink voltak. A cél az volt, hogy létrehozzuk a város legjobb helyét, ahol mindig történik valami, és együtt lehetünk a barátainkkal. A kultúra közvetítése és a környezetvédelem máig a fő működési elvünk. Célunk, hogy elérjük a teljesen környezetbarát, a zero waste működést.

rap: Hogyan alakítottátok ki az arculatot?

SZT: Együtt találtuk ki és rendeztük be a helyet Dáviddal, mi magunk festettünk, mi csináltuk a padlót, amit csak kellett. A famunkákat Csíkszentmihályi Benjámin barátunkra bíztuk, aki egyebek közt Ozorán alkot csodákat azóta. A cementlap-dekorációt a Moza manufaktúra készítette, bútorainkat, lámpáinkat használtan vettük a Möbelkunsttól. Otthonos és egyben menő helyet akartunk, ahová mindenki szívesen betér. A város egyik legszebb épületében vagyunk, a Király utca, azaz a pécsi sétálóutca közepén, a lokációval így nem volt gond. Már akkor is felettünk, az első emeleten üzemeltettem a Nap Hostelt, így a világ minden tájáról érkeztek hozzánk utazók is.

rap: Mely programokra vagy a legbüszkébb?

SZT: Tíz éve van házi lemezbörzénk, sok éve fut a havi dzsesszklubunk nagy sikerrel, nálunk bontakozott ki a pécsi slam poetry mozgalom. Rendszeresen tartunk táncházat, kocsmakvízt, és van még vasárnaponként a MélyPécs című sorozat, amelyben helyi ismert vagy éppen feltörekvő DJ-k hozzák el kedvenc chill zenéiket. Szinte a kezdetektől folyamatos az élő koncertsorozatunk, ahol rengeteg magyar és sok külföldi zenekar fellépett már. Kommersz koncerteket nem szervezünk, de minden érdekes stílusra nyitottak vagyunk. Sok, ma már nagyon jól csengő nevű előadó nálunk is próbálgatta a szárnyait, Krúbitól kezdve a Csaknekedkislányon és az Analóg Balatonon át a Slow Village-ig. A helyi újvonalas bandák gyakorlatilag nálunk nőttek fel, a Doggos, a Kaktus, a Filc, a Kubalibre például, de sokszor megfordult nálunk a veterán Psycho Mutants és még a Kispál és a Borz is zenélt egyszer a Nappaliban. A Punnany Massif és a Halott Pénz tagjai meg gyakorlatilag gyerekkori barátaink, hozzánk mindig hazajárnak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk