A volt érpataki polgármester is indul az időközi választáson Gödön

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Belpol

Orosz Mihály Zoltán jelenleg Nagykállón önkormányzati képviselő.

A polgármesteri székért és egy megüresedett képviselői pozícióért is indul Gödön Orosz Mihály Zoltán, Érpatak egykori szélsőséges rendpárti polgármestere – írja a Mérce.

A rasszista, antiszemita és homofób megnyilvánulásairól elhíresült Orosz 2018 márciusában bukott óriásit az érpataki időközin, amit azután írtak ki, hogy a képviselő-testület feloszlatta magát, mert a település a polgármester irányítása alatt működésképtelenné vált. Orosz jelenleg Nagykállón önkormányzati képviselő, de most – új Facebook-oldala alapján – az akkumulátorgyárak elleni harc hullámaira felszállva Gödöt szemelte ki magának, miután év elején lemondott tisztségéről Hlavács Judit gödi képviselő, nem sokkal később pedig Balogh Csaba polgármester is.

A Momentum színeiben induló Balogh Csaba 2019-ben nyerte meg a polgármester-választást, tavaly májusban azonban kilépett a pártból. Ezt akkor úgy kommentálta egy lapunknak adott interjúban, hogy „egyelőre úgyis csak az számít, ha valaki a kormánypártban van. Ha nem ott van, az nem számít. A függetleneket, mint a kommunizmus idején, még megtűrik.” Februárban lemondását a Magyar Narancsnak azzal indokolta, hogy mára a Fidesz és a vele kollaboráló helyi ellenzékiek teljesen kiüresítették a hatásköreit.

Göd polgármesteri székére Oroszon kívül egyelőre Kammerer Zoltán olimpikon jelentkezett be független jelöltként. Egyelőre az ellenzéki pártok és a Fidesz sem állított jelölteket egyelőre a Pest megyei kisvárosban annak ellenére, hogy Göd legmeghatározóbb ügye az elmúlt 5 évben a Samsung akkumulátorgyára volt. Az ajánlásgyűjtés március 25-én indul, a választás pedig május 14-én lesz Gödön.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk