A volt érpataki polgármester is indul az időközi választáson Gödön

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Belpol

Orosz Mihály Zoltán jelenleg Nagykállón önkormányzati képviselő.

A polgármesteri székért és egy megüresedett képviselői pozícióért is indul Gödön Orosz Mihály Zoltán, Érpatak egykori szélsőséges rendpárti polgármestere – írja a Mérce.

A rasszista, antiszemita és homofób megnyilvánulásairól elhíresült Orosz 2018 márciusában bukott óriásit az érpataki időközin, amit azután írtak ki, hogy a képviselő-testület feloszlatta magát, mert a település a polgármester irányítása alatt működésképtelenné vált. Orosz jelenleg Nagykállón önkormányzati képviselő, de most – új Facebook-oldala alapján – az akkumulátorgyárak elleni harc hullámaira felszállva Gödöt szemelte ki magának, miután év elején lemondott tisztségéről Hlavács Judit gödi képviselő, nem sokkal később pedig Balogh Csaba polgármester is.

A Momentum színeiben induló Balogh Csaba 2019-ben nyerte meg a polgármester-választást, tavaly májusban azonban kilépett a pártból. Ezt akkor úgy kommentálta egy lapunknak adott interjúban, hogy „egyelőre úgyis csak az számít, ha valaki a kormánypártban van. Ha nem ott van, az nem számít. A függetleneket, mint a kommunizmus idején, még megtűrik.” Februárban lemondását a Magyar Narancsnak azzal indokolta, hogy mára a Fidesz és a vele kollaboráló helyi ellenzékiek teljesen kiüresítették a hatásköreit.

Göd polgármesteri székére Oroszon kívül egyelőre Kammerer Zoltán olimpikon jelentkezett be független jelöltként. Egyelőre az ellenzéki pártok és a Fidesz sem állított jelölteket egyelőre a Pest megyei kisvárosban annak ellenére, hogy Göd legmeghatározóbb ügye az elmúlt 5 évben a Samsung akkumulátorgyára volt. Az ajánlásgyűjtés március 25-én indul, a választás pedig május 14-én lesz Gödön.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.