Hadházy feljelentette Orbánt a kormányzati gép toszkánai kitérője miatt

  • narancs.hu
  • 2023. március 13.

Belpol

Az ellenzéki politikus szerint hivatali visszaélés történt, ami legalább 3 millió forintos kárt okozott.

Orbán Viktor február 27-én Egyiptomba utazott tárgyalni az Airbus A319-es típusú honvédségi csapatszállítóval. Míg a delegáció másik két repülővel ment. A gép március elsején indult vissza, de nem egyenesen Magyarországra, hanem kis kitérőt téve Pisában szállt le, majd rövid várakozás után indult el Budapestre.

Úgy tudni, a miniszterelnök az Olaszországban tanuló lányát látogathatta meg. A kormányfőről és feleségéről lesifotók készültek Firenzében és Velencében is.

Az olaszországi kitérőről a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan annyit közölt, Orbán Viktor magánprogramon volt ott, nem árult el róla részleteket. 

A kitérő Hadházy Ákos számításai szerint nagyjából 1000 kilométeres volt, és legalább egy órával megnyújtotta a 160 fős utasszállító hazafelé tartó útját, ami legalább 3–3,5 millió forint kárt okozott.

Az ellenzéki képviselő hétfőn a Facebookon bejelentette, hogy ezért

hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a miniszterelnök ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.