Lehallgat-e újságírókat, politikusokat az új kormány? – érdeklődött a DK

  • narancs.hu
  • 2022. május 28.

Belpol

A Fidesz néhány órán belül elküldött válaszából ez nem derül ki.

„Régi bevált fideszes elvtársnak” nevezte a DK szombati sajtótájékoztatóján Rónai Sándor EP-képviselő Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, aki az új kormányban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatért is felel. Az ellenzéki politikus arra kíváncsi, hogy az ötödik Orbán-kormány folytatja-e az újságírók, politikusok megfigyelését

Rónai – mint a Pegasus kémszoftverrel való kormányzati visszaéléseket vizsgáló EP-bizottság első alelnöke – kérdésekkel fordult Rogán Antalhoz: „Folytatja-e Rogán az újságírók, politikusok megfigyelését? Használják-e a Pegasust? Számíthatunk-e hasonló kémszoftverek beszerzésére? Mi indokolta ezt az átcsoportosítást? Mit tud Rogán Antal? Miért adta át Varga Judit a hivatali vesztegetéssel és más bűnügyekkel gyanúsított Völner Pálnak a megfigyelések engedélyezését? Meghallgatták-e Varga Judit igazságügyi minisztert, ezáltal a Pegasus-ügy első számú felelősét Pegasus-ügyben?”

A Pegasus-ügy szálait vizsgáló uniós bizottság egy hónapja alakult meg. Rónai korábban kezdeményezte, a bizottság hallgassa meg Varga Judit igazságügyi minisztert és Völner Pál korábbi államtitkárt a megfigyelésről, és javaslata nyomán a bizottság tagjai Magyarországra jönnek, és itt is vizsgálódni fognak. 

A DK 11 órakor tartott tájékoztatójára válaszul 14 órakor a Fidesz válaszközleményt adott ki.

„Ellenzéki képviselők lehallgatásával és lejáratásával a Gyurcsány-kormány idején foglalkozott a titkosszolgálat. A baloldal ma saját magát járatja le!” – írta a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk