Sarka Kata férje ezúttal 280 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Belpol

Két nemrég alapított céggel, feltehetően a Puskás Ferencről készülő filmsorozatra.

Jelentős összeget, közel nettó 665 millió forintnyi támogatást ítélt oda májusban az állami Szerencsejáték Zrt. leánycége, az összeg majdnem felét két nemrég alapított vállalkozás kapta – írja a hvg.hu a nyilvános közzétételei lista alapján.

A lista szerint nettó 280 millión – nem tudni, milyen arányban – a milliárdos Bessenyei István vállalkozó két cége, az Inani Production Kft. és az Inani Football Production Kft. osztozik, melyek a szponzorpénzek május 8-i odaítélésekor mindössze 11, illetve 1,5 hónapja léteztek.

A lap megjegyezte, mivel a támogatásosztó leánycég, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nem közli, hogy milyen célra és mi alapján adott pénzt, csak sejteni lehet, hogy Sarka Kata férjének filmgyártó és produkciós cégei talán a Puskás Ferencről készülő filmsorozatra kaptak bújtatott állami támogatást. Az Inani Production Kft. tavaly decemberben ugyanis a Puskás című sorozatra nyert már egy 90 milliós „forgatókönyv-fejlesztési” támogatást a Nemzeti Filmintézettől. Korábban egyébként Bessenyei egy másik cége is gyakran feltűnt a Szerencsejáték Zrt. támogatásai listáin: a Netrise Hungary Kft. tavaly októberben 40 milliót, 2022-ben és 2019-ben szintén 40 milliót, egy évvel korábban pedig 35 milliót kapott ilyen úton.

Ugyancsak jelentős összeghez, 120 millió forinthoz jutott a Symphonic Concert Management Kft., a zongoraművész Havasi Balázs többségi tulajdonú vállalkozása, ami tavaly nyáron is kapott 100 milliót a Szerencsejáték-cégtől, és a korábbi években sem maradt ki a pénzosztásból. A harmadik legtöbb pénz, 80 millió forint a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak jutott. Az első polgári körből, az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Körből kinőtt civil szervezet szintén visszatérő kedvezményezett.

A májusi lista alapján 50 millió jutott az Immerzív Művészet Nonprofit Kft.-nek, amely Fábics Natália, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatójának vállalkozása, és néhány milliót kaptak még különböző, sport- illetve horgász szövetségek. A lista végén szerepel 5-5 milliós szponzorációs szerződéssel a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a KDNP ifjúsági szervezetéből indult Gondi Mátyás Lajos vállalkozása, a GML Productions Kft. is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk