Simonka György lemondott választókerületi elnöki posztjáról és visszavonul az országos politikától

  • narancs.hu
  • 2022. február 22.

Belpol

De marad a Fidesz tagja és Pusztaottlakáért továbbra is keményen dolgozik.

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség, értesült a 24.hu.

Azt már korábban megírtuk, hogy a képviselő helyett az áprilisi választáson Erdős Norbert agrárállamtitkárt indítja a Fidesz Békés megye 4. számú választókerületében.

Simonka György most a 24. hu kérdésére elismerte, hogy írásban mondott le a posztról, egyben azt is jelezte, kivonul az országos politikából, de marad a Fidesz tagja. Elmondta azt is, hogy Pusztaottlaka fejlődéséért – ahol korábban polgármester volt – továbbra is dolgozni fog. Hozzátette, március elsején választják meg az új választókerületi elnököt. A tisztséget várhatóan Erdős Norbert tölti majd be, ennek jelei már a Fidesz weboldalán is láthatók. A párt szervezeti keresője ugyanis egyszerre Simonkát és Erdőst egyaránt választókerületi elnöknek jelzi.

Simonkát és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vonták eljárás alá, összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhattak. Simonka az ügy harmadrendű vádlottja, de az ügyészség a fideszes országgyűlési képviselőt tartja a vissza nem térítendő uniós és költségvetési forrásokat jogellenesen megszerző bűnszervezet iránítójának. Simonka Györggyel szemben nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását és 850 millió forint vagyonelkobzást indítványozott a vádhatóság.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk