Mindenki nyugodjon le! Nem csak Tiborcz és Mészáros süttetheti a hasát a Balatonnál

  • narancs.hu
  • 2019. július 25.

Fekete Lyuk

Kispénzű vagy? A Fidesz-média szerint ne a gazdagoknak fenntartott napozóra ácsingózzál!

Lőrinc bekebelezte a Club Aligát is.

Akár a Mészáros-Tiborcz körrel is megküzd a szabad strandért a független polgármester

Orbánék keszthelyi nyomulását vizsgálta be a világ egyik legnagyobb hírügynöksége.

Tiborczék Balatonaligán is korlátozzák a part használatát

A kormányelit szórakozóhelyévé válik a Balaton, egyre szűkebb rétegnek lesz lehetősége a magyar tengernél nyaralni”

Balaton-parti pénzszórás csókosoknak

Csak néhány híradás a Fidesz-elit által leuralt Balatonról a közelmúltból.

Ám amikor már azt gondolhatta volna a kispénzű magyar polgár, hogy a Balaton immár kizárólag Mészáros és Tiborcz játékszere, a kormánymédia cáfol: a 444.hu szúrta ki a Somogy megyei hírportál, a Sonline felvilágosító cikkét, melyben Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke reagál azokra a kritikákra, amelyek az idei szezonban jelentek meg arról: a kispénzű turisták kiszorulhatnak a magyar tenger partjáról.

Étvágya a régi: egy falás az alkuszi piac

Lőrinc mindent befal

Fotó: Bankó Gábor

Az elnök elmondja, korántsem ez a helyzet, de felhívja a figyelmet arra is, hogy a vendégnek a pénztárcájához szabott turisztikai szolgáltatást kell és érdemes igénybe vennie. A szakember egyszersmind visszatekint a rendszerváltásra is, s jogosan emeli ki, hogy "a rendszerváltáskor a piacgazdaságot választottuk, és ez azzal jár, hogy mindig lesznek befektetők a tóparton, akik egy területben vagy egy ingatlanban üzleti lehetőséget látnak, megvásárolják és fejlesztik".

És hogy ez mivel jár?

Hoffman nem marad adós a válasszal és Monte Carlóig megy a szemléltetés érdekében:

"Téves és abszurd az a megközelítés, hogy osztályharcot csinálnak egyesek abból, hogy kié a Balaton. Ez a nosztalgia a szakszervezeti üdültetés korszakát idézi, amikor a SZOT-üdülőben mindenki lemehetett napozni. Azonban ez nem tartható fenn ebben a formában sem Európában sem máshol. A világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket."

A lényeg, Hoffman úr és az állami propaganda-média szerint, hogy senki sem szorul ki a Balaton-partról, hiszen az állam minden kategóriában nyújt támogatást.

A balatoni nyaralási lehetőségekről nyilatkozó "független" szakember ugyanitt elmondja, hogy a sajtóban "erősen megkérdőjelezhető valóságtartalmú állítások" jelentek meg családjáról  a Hotel Residence eladása kapcsán. Hoffman szerint nem is vett fel milliárdos állami támogatást hotelépítésre és nem is az oroszoknak, hanem magyaroknak adta el az ingatlant.

A 444.hu emlékeztet rá, hogy a "napi.hu egy héttel ezelőtt írta meg, hogy egy orosz üzleti kör kezdett bevásárlásba a Balatonnál, és ezzel összefüggésben említették a Hotel Residencet is". Mint írják, az Opten cégadatbázisa szerint a napi.hu-nak van igaza, ugyanis a szállót tulajdonló egyik cégben egy bizonyos Ruszlan Megdetovics Rahimkulov tűnik fel tulajdonosként.

Figyelmébe ajánljuk