chili&vanília

Cavolo nero, babbal

Gasztro

Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal

Senkit ne tévesszen meg ennek az ételnek a szerénysége és egyszerűsége! Olyan ízbomba, hogy ha egyszer valaki kipróbálja, garantáltan állandósítja a konyhájában. Még éppen a tél vége és a tavasz kezdete közötti senki földjén járunk, lassan megérkezik majd a medvehagyma, az új évszak igazi jele, addig azonban még egy utolsó nagy hajrával ki kell hoznunk a legjobbat a tél végi zöldségekből. Babokból kevesebbet fogyasztunk a kelleténél, pedig magas fehérjetartalmuk miatt is indokolt lenne. Íme, egy szokatlanabb elkészítési mód: a beáztatott babot leszűrjük, utána friss vízzel kétujjnyira felöntjük, jó sok fokhagymát, hagymát, babérlevelet, sót adunk hozzá, majd 160 fokos sütőben, lefedve, kb. egy és negyed óra alatt puhára pároljuk. Olívaolajjal meglocsolva, némi csilipehellyel megszórva magában is pazar, de néhány napig hűtőben tárolhatjuk, és hozzáadhatjuk salátákhoz, levesekhez, krémekhez, vagy az alábbi, lassan párolt kelkáposztához.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk