Fideszes belháború – harmadik fél keresete miatt levették a videót és megfenyegették a gyulai polgármester ellen kitálaló képviselőt

Kis-Magyarország

„A harmadik fél adatvédelmi keresete miatt ez a videó már nem áll rendelkezésre” – olvasni kedd kora délután óta a youtube.com azon helyén, ahol eddig a Kitálal a fideszes képviselő című igen nagy nézettséget elérő közel 10 perces videót lehetett látni. Megtudtuk, Galbács Mihályt megfenyegették.

A Narancs.hu elsőként, a múlt hét elején összesen három részben számolt be a Gyulán kitört fideszes belháborúról. Ennek lényege, hogy egy 23 oldalas, a helyi ügyeket összefoglaló anyagot küldött el Galbács Mihály volt fideszes alpolgármester Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és Kubatov Gábornak.

Ennek tartalmát részletesen ismertettük a Narancs.hu-n. Az első részben beszámoltunk arról, hogyan összpontosul állítólag négy helyi vezető kezében minden hatalom, de szó volt benne arról is, hogy a szerző szerint a helyi politikai elit és egy jól meghatározható gazdasági csoport, hogyan érnek össze. A második részben egy edzőterem építése kapcsán egy Kósa Lajoshoz köthető 300 millió forintos osztogatásról szóltunk, míg a harmadik részben a Békés megyei fideszes belháborúk tartalomjegyzékét foglaltuk össze.

Galbács: megfenyegettek...

Galbács: megfenyegettek...

Fotó: gyulatermal.hu

Új szinten folytatódott a harc

Közléseink nyomán más, nagy látogatottságú sajtótermékek is foglalkoztak az üggyel, ám senkinek nem nyilatkozott az ügy kirobbantója: Galbács Mihály. Azonban augusztus 18-án, vasárnap délelőtt 9 óra 22 perckor felkerült a youtube-ra a Gulyás Márton neve által fémjelezett Partizán-videó, ahol közel 10 percig beszélt Galbács a Gyulán folyó ügyekről.

Érdemi újdonság a korábbi, így a Narancs.hu közléseihez képest nem volt, de hogy Galbács az arcával és a hangjával beleállt a történetbe, azt jelentette: új szinten folytatódott a fideszes belharc Gyulán. Görgényi Ernő Gyula fideszes – és augusztus 20-a alkalmából kitüntetett – polgármestere éppen e Narancs.hu-n jelentette be elsőként, hogy rágalmazás miatt büntetőpert kezdeményez Galbács ellen, majd pedig polgárjogi perben is elégtételt vesz.

A

A "négyek" közül hárman: Alt, Görgényi és Kónya

Fotó: füvesi.hu

„Úgy fest, félnek a fiúk!”

Vasárnap – augusztus 18-a – délelőtt feltett Galbács-felvétel kedd – augusztus 20-a –15 óra 10 perctől már az alábbi magyarázattal nem látható a legnagyobb közösségi megosztó csatornán: „A harmadik fél adatvédelmi keresete miatt ez a videó már nem áll rendelkezésre.”

Minden valószínűség szerint a gyulai fideszes polgármester jogi képviselője érte el, hogy ne lehessen a továbbiakban megnézni a felvételt.

A hosszú hétvége valamivel, több mint két napja alatt 36 ezren nézték meg a videót. Ez brutálisan nagy szám, ha figyelembe vesszük, hogy kisvárosi (gyulai) ügyként indult a dolog és számba vesszük, hogy helyben 24-25 ezer a választásra jogosultak száma. Másrészt, amikor az átlagosnál jóval kevesebbet ülünk számítógép előtt pihenőnapokon.

Ezt

Ezt "látni" most a Youtube-on...

Fotó: youtube.com

Az üggyel összefüggésben megkerestük Galbács Mihályt, aki a Narancs.hu-nak elmondta, ő nem tett és nem is tesz feljelentést az ügyben, noha az általa leírtakban és a Fidesz legfelső vezetőihez eljuttatott összefoglalóban több olyan ügy szerepel, ami ezt nem zárná ki. „Úgy fest, félnek a fiúk!” – reagált arra, hogy a videója lekerült a Youtube-ról.

Galbácsot megfenyegették

Végül elismerte, hogy az utóbbi napokban megfenyegették, de erről egyelőre nem akart többet mondani. Portálunk úgy értesült, hogy építési vállalkozó családtagján és építészként dolgozó feleségén keresztül azt üzenték neki, hogy nem fognak munkát kapni Gyulán és tönkreteszik őket.

„Nekem végig kell mennem az úton, mert ha most megállnék, akkor is megkapnám ugyanazt a kirekesztést a helyi Fidesz vezetők részéről. Tagja leszek a következő gyulai képviselő-testületnek és nagyon meg fogom keseríteni a négyek életét” – mondta a Narancs.hu-nak Galbács.

Azt mondta a Narancs.hu-nak: végigcsinálja

Azt mondta a Narancs.hu-nak: végigcsinálja

Fotó: youtube.com

Mint korábban beszámoltunk, a „négyek” alatt Görgényi Ernő fideszes polgármestert és két helyettesét, Alt Norbertet és Kónya Istvánt, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal korábbi vezetőjét, most az erdélyi gazdaságfejlesztési terv politikai tanácsadóját, Gajda Róbertet érti, akik szerinte kisajátítottak minden hatalmat a békési fürdővárosban.

Figyelmébe ajánljuk