Rádió

Sivatagi show

Podcast a foci vb-ről

Kritika

A labdarúgó-világbajnokság elkezdődött, és halálra dolgoztatott stadionépítő rabszolgák ide, homokba tiport emberi jogok amoda, nem söpört végig bojkotthullám a bejutott válogatottak között. Igaz, a fél Pest megyényi területen felhúzott megastadionok egyikében sem mérnek sört, ami majdnem kiverte végül a biztosítékot, de aztán ez is átment, ahogy minden.

A fociszkeptikusok tapsolnak, a hétköznapi focibarátok otthonról méltatlankodnak, a kommentátoroknak pedig jelentősen megnehezedett a dolguk. Nem tehetnek úgy, mintha mindezek a problémák (meg még azok, amiket nem is említettünk) nem léteznének.

A hazai futballértők és wannabe elemzők népes, de nem éppen sokszínű társaságából az utóbbi időben látványosan kiemelke­dett a számos fórumon nagy elánnal dolgozó korábbi válogatott futballista, Hrutka János a maga alapos és elfogulatlan, ugyanakkor meglehetősen szórakoztató bejelentkezéseivel. Nem csoda, hogy a podcastszcénában igen aktív 24.hu is őt, illetve a lap sportügyi felelősei közül Kálnoki Kis Attilát és Marosi Gergőt állította hadrendbe a vb idejére. A régóta futó Ajtó-ablak ziccer című sorozatban amolyan extra adáslánccal követik majd a sivatagi tornát, mindennap elemzésekkel, beszélgetésekkel, beszámolókkal szórakoztatva az efféle szórakozásra vágyókat. Az első adás a torna nyitónapján került az on­line éterbe, de még a borzadályos nyitómeccs előtt, amolyan esélylatolgató, körülményelemző móduszban.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk