Bruce Springsteen lesz A mackó főhőséből

  • narancs.hu
  • 2024. április 10.

Mikrofilm

A Deliver Me From Nowhere a zenész 1982-es, Nebraska című albumának készítését mutatja majd be Jeremy Allen White-tal a főszerepben.

Találkozik napjaink két legmenőbb filmes trendje: a zenés életrajzi filmek reneszánsza és a Jeremy Allen White-őrület. Előbbi a Bohém rapszódiával kezdődött, azóta Elton Johntól kezdve Bob Marley-n át Whitney Houstonig többen sorra kerültek. Amy Winehouse mozija például épp a héten érkezik a magyar mozikba, de már rajtra készen áll Michael Jackson és Boy George is. Jeremy Allen White-ot a 2011-2021 között futó Shameless – Szégyentelenek Lip Gallaghereként ismerte meg a világ, de az igazi stártátuszt a 2022-ben induló A mackó című sorozat hozta meg neki, amiről nyugodtan kijelenthető, hogy napjaink talán legsikeresebb és egyik legnépszerűbb sorozata. Az Emmytől kezdve a Golden Globe-ig gyakorlatilag mindent megnyert – ahogy maga Allen White is. A műsor egy terhelt családból érkező séfről szól, aki bátyja halála után úgy dönt, maga mögött hagyja a fine dining világát és éttermet nyit Chicago szívében. Kritikánk az első évadról ide kattintva olvasható.

A színészt A mackó sikere óta valóságos rajongás övezi, még alsónemű-fotózása is képes volt világszerte napokig uralni a híreket. Persze ezzel párhuzamosan a karrierje is felpörgött: tavaly feltűnt a Körmök című sci-fiben, a nálunk idén moziba kerülő Vaskaromban pedig pankrátort alakított. Ebben Zac Efron még ellopta előle a show-t, de hamarosan már tényleg ő áll majd a reflektorfényben: Deliver Me From Nowhere címmel Bruce Springsteen-film készül, melyben ő alakítja majd a Főnök becenéven is ismert zenészt. A mozi Warren Zanes könyvét adaptálja vászonra és Springsteen 1982-es nagysikerű Nebraska című albumának készítését mutatja be. Ez volt Springsteen hatodik nagylemeze; az ezen hallható dalokat demónak szánta és otthon rögzítette eredetileg azzal a céllal, hogy a végleges verziót majd az E Street Banddel közösen veszi fel – végül viszont inkább a saját neve alatt kiadta őket. Az albumon több is hallgató Springsteen legismertebb dalai közül, ilyen például az Atlantic City is. A számok többsége sötétebb tónusú és azokkal a kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel életünk fordulópontján mindannyiunknak szembe kell néznünk. A film azonban várhatóan nem csak ezeket mutatja be, de Springsteen személyes fordulópontját is, amikor szembenézett démonaival és azzal, hogy hamarosan világsztárrá válik.

A film rendezője az a Scott Cooper lesz, aki nem először áll neki zenés mozinak: a 2009-es Őrült szívben egy alkoholista countryénekest mutatott be. Jeff Bridges Oscar-díjat nyert azért a szerepéért. Cooper filmográfiája azóta inkább döcögősnek mondható: rendezett akciófilmet (A harag tüze), westernt (Ellenségek) és Edgar Allan Poe-mozit (Halványkék szemek) is Christian Bale-lel, maffiafilmet Johnny Depp főszereplésével (Fekete mise), és Agancsok címmel horror is fűződik a nevéhez. Egyik sem aratott azonban osztatlan sikert. A Springsteen-film iránt azonban a stúdiók valóságos licitháborút vívtak, végül a 20th Century Studios-nál kötött ki a projekt. A film elkészítésében maga Springsteen is részt vesz majd, és abban a Nebraskán kívül felcsendülnek dalok a The River és a Born In The U.S.A. albumról is.

Ha Springsteenről olvasna még, ajánljuk gitárosával, Steven Van Zandttal készült interjúnkat, vagy a Főnök egyik állandó filmes krónikásával, Thom Zimnyvel készült beszélgetésünket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk