Zsinórpadlás - színházi melléklet

Snoblesse Oblige 2021/38.

  • Narancs
  • 2021. szeptember 22.

Színház

Színházi programajánló

„én vagyok / az, ki ellenük szólok: nemzetszédelgők, fegyveres / sáskák ellen, akik a papírok fehér bőrét / bűneimmel tetoválják, nevem hallatára / eltorlaszolja torkukat a düh” (Bari Károly)

 

szeptember 23., csütörtök, 19.00: Mesterhármas

Eric Assous darabjának két hőse pár évnyi boldog házasság után úgy dönt, hogy bevall néhány félrelépést. Az Art-Színtér új előadását Marjai Virág, Jakab Csaba és Ozsgyáni Mihály játssza, Halasi Imre rendezte, és másnap is látható. (Bethlen Téri Színház, Bp. VII., Bethlen Gábor tér 3.)

 

szeptember 24., péntek, 18.00: Parafrázisok, kiállításmegnyitó

Fazakas Juli színésznő a pandémia alatt különleges remake-szelfiket készített híres műalkotások alapján. Az Eötvös10 vándorkiállításának újabb állomását Berzsenyi Bellaagh Ádám, a Latinovits Színház igazgatója nyitja meg, a munkákat Telihay Péter rendező méltatja. Október 24-ig látható. (Budaörsi Jókai Művelődési Ház, Budaörs, Szabadság út 26.)

 

szeptember 24., péntek, 20.00: Minden (is)

Sokszor úgy érzi az ember, hogy egyszerre nyitott és zárkózott, konzervatív és progresszív, egyszerre jön és megy, van jól és rosszul ugyanabban a pillanatban. Goda Gábor társulata ismét az ellentmondásokról mesél mozdulatokkal és szavakkal is. Másnap ismétlés. (Artus Stúdió, Bp. XI., Sztregova u. 3.)

 

szeptember 25., szombat, 19.00: Női posta – bemutató

A helyszín egy égi főposta, vagy talán központi szív-panasziroda, ahol mindenkit meghallgatnak, leg­inkább akkor, ha dalban mondja el. Oláh Ibolya színházkoncertjét Bíró Kriszta rendezte, a zenét Presser Gábor szerezte, élőben Födő Sándor és Furák Péter zenél. (Marczibányi Téri Művelődési Központ, Bp. II., Marczibányi tér 5/A)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk