Visszhang: film

A gép

  • SzSz
  • 2023. február 1.

Visszhang

„Ezt a látványt sosem unom meg” – sóhajt fel a Gerard Butler alakította kapitány a felszállás előtt, amikor meglátja az éjjeli kifutópályát.

Ilyen fickó ez a Brodie Torrance: tudja, hogy egy hatalmas vihar áll előtte, de örömmel áll a kihívás elé; ha pedig a magasságmérő műszer és a tuskó utasok helyett Fülöp-szigeteki szeparatistákkal és gépfegyverekkel kell szembenéznie, célja ugyanúgy a tisztes helytállás. A hős, aki a saját szabályai szerint játszik.

Még szerencse, hogy a nézők ugyanúgy vannak Gerard Butlerrel, mint a kapitány a kifutópályával: hiába látszik minden alkalommal ugyanolyannak, nem tudnak betelni vele. Amióta Nicholas Cage és Keanu Reeves posztmodern ikonná nemesültek, Bruce Willis visszavonult, Jason Statham pedig visszavett az iramból, már csak ő, Liam Neeson és a Szikla maradtak meg régi vágású, tisztes akcióhősöknek. A gépben Butler szerepe szerint John McClane-hez hasonlóan csak haza akar jutni a családjához, ám ahhoz szilveszter éjszaka át kell repülnie a fél világot. Járata viharba kerül, ő pedig épp csak le tudja tenni a gépet egy ismeretlen szigeten, de ott sincs biztonságban, a helyet ugyanis egy terroristacsapat tartja az uralma alatt.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk