Visszhang: könyv

Bendl Vera: Majdnem negyven

Visszhang

Mi folyt le a lábán a nőnek a mosdóban, az osztálytalálkozón, mondd még egyszer, ugye az ondó?

És vajon hányszor kívánta meg a szeretője a negyvenet mindjárt betöltő hősnőt? És hány pózban akarja magáévá tenni? És a segge ennek a teremtésnek, az vajon milyen? A szerző nagyon akar valamit. Elsősorban regényt írni a privát közléseiből (ez nemigen sikerül), meg talán bosszút állni, ha már. Ventillálni mindenesetre ventillál. „Mindenkiben ott van egy regény”, szól a divatos szlogen, bár a szerzőnek ez nem az első próbálkozása.

Szókimondó! Ironikus! Csak éppen a magazinok tele vannak az ilyesfajta „tabutörő”, bátornak nevezett szövegekkel, amelyeknek a humora, hát, a blogok világának szintjét üti meg, a női kibeszélő oldalakét. Szinte hiányolom is a sorstársak tirádáit. Mondjuk rögtön a nyitómondat megindítaná a kommentcunamit: „Szerető lettem, a kurva élet.” Mintha a szerző folyton a maga bombasztikusnak szánt mondatait kommentelné. Nem önironikus, inkább erőltetetten harsány és kimódolt a szöveg stílusa.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.