Befejezi ügyvédi tevékenységét Karsai Dániel

  • narancs.hu
  • 2024. április 3.

Belpol

Az Európai Bíróságon tovább harcol az eutanáziához való jogért.

Dr. Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta. Karsai Dániel döntése az Ügyvédi Iroda működését nem érinti, az ugyanis biztosított dr. Frank Evelyn irodavezető ügyvéd által – olvasható az ügyvédi iroda tájékoztatásában. Azt is hozzátették: 

Karsai Dániel ügyvédi tevékenysége befejezése nem érinti az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban levő ügyét sem, mivel a képviseletét továbbra is ellátja az Ügyvédi Iroda.

Karsai Dániel két kérdésben kezdeményezne népszavazást: mindkettő az életvégi döntésekről szól. A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő ügyvéd az új köztársasági elnököt is megkeresi javaslatával, de eddig a Fidesz méltatlan módon elutasította, amikor saját maga felkereste az Országgyűlés megfelelő bizottságátOrvosai szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra. Karsai azt ígéri, hogy ha nem éri meg az eljárás végét, öccse lép a helyébe. Március 15-én saját 12 pontját is közzétette.

Októberben készült vele interjúnk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk