Belvihar Szegeden

Ha nem párja, cimborája

Belpol

Botka László legközelebbi munkatársával mérkőzött meg a tavalyi ellenzéki előválasztáson Binszki József, akinek a kampányát az önkormányzati portál ostobának, erkölcstelennek minősítette. Most, egy évvel később várospolitikai alpolgármesterként dolgozhat tovább – ha megválasztja a közgyűlés.

„Ha megkérdezzük a szegedi polgárokat Szeged fejlődésével kapcsolatban, nem az elégedettség hangját halljuk. Többet kell az emberek közé járni, képviselő úr, többet kell velük beszélgetni, ott kell élni köztük, és akkor látni fogja, hogy igen, az emberek elégedetlenek. Sokkal többre vágynak. (…) Az a képviselő, aki a városháza eredményeivel dicsekszik, nem a sajátjaival, nehezebben látja be, mi az a feladat, amit neki el kellett volna végeznie” – mondta tavaly szeptemberben az ellenzéki előválasztás nyilvános vitájában Binszki József (DK–Jobbik) ellenfelének, Szabó Sándor országgyűlési képviselőnek (MSZP–Momentum–Párbeszéd).

Szabó nem értette, Binszki miért nevezi Szegedet az elmúlt időszak vesztesének, főleg úgy, hogy a közgyűlésben a baloldali városvezetői szövetség tagja. Szabó szerint Binszki ezzel nem őt bántotta meg, hanem azokat a szegedieket, akik „65–70 százalékban elégedettek a mi munkánkkal”. Erre azt mondta Binszki, hogy az az elégedettségi mutató az önkormányzat, és nem Szabó munkáját minősíti. Egyébként meg ő valóban félig üresnek látja azt a poharat, amelyet Szabó félig telinek tart.

Szabó Sándor 46 éves, 1994 óta MSZP-tag. Társadalombiztosítási szervező, marketing- és reklámmenedzseri végzettsége van, vezette a szegedi önkormányzat polgármesteri kabinetjét, onnan indult politikai karrierje. Ha többes számban beszél, akkor abba az önkormányzat is beleértendő. 2014-ben győzött a Szeged egy részét is magában foglaló Csongrád megyei 1. számú választókerületben, valamivel több, mint 20 ezer szavazattal. Négy évvel később majdnem 26 ezren voksoltak rá. Most az előválasztást, és aztán vidéken szinte egyedülálló módon az országgyűlési mandátumot is ismét ő nyerte, az előbbit 6398 vokssal Binszki 2416-ja ellenében, a mandátumot pedig 27 és fél ezer szavazattal. Vagyis a választói elégedettek voltak vele.

Egy mindenki ellen

Binszki József 59 éves, ügyvéd, bűnügyi szakjogász. 2014-ben az önkormányzati választáson 1443 szavazattal nyert Szeged 10. választókerületében az MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért szövetség színeiben, 2019-ben az Összefogás Szegedért Egyesület–MSZP–Momentum–DK–LMP–Jobbik csapatának jelöltjeként 1750-nel. Körzetének lakói vele is elégedettek voltak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk