Megtartják a tűzijátékot, az operatív törzs figyel

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 27.

Belpol

A „díszelgő áthúzás” sem marad el.

„Ma 16 órától megkezdte munkáját az ünnepi tűzijáték lebonyolításáért felelős operatív törzs. Az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot. Az operatív törzs a tűzijáték végéig ülésezik és amennyiben szükséges, azonnal tájékoztatja a közvéleményt” – közölte Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő.

Ez minden idők legnagyobb és legdrágább augusztus huszadikai tűzijátéka lesz, amely nemcsak az ára, hanem megrendezésének körülményei miatt is bekerül a történelemkönyvekbe.

Az ünnepi látványosságot egy hete az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, amely rossz időt prognosztizált, az operatív törzs elhalasztotta.

Az időjárás mégsem romlott el, így elvileg meg lehetett volna tartani a rendezvényt. A történtekért a kormány a meteorológusokat tette felelőssé.

A döntés felháborodást váltott ki, az eltávolított vezetőkért nyilvánosan kiálltak a kollégáik, nem csak Magyarországon.

A Magyar Meteorológiai Társaság szegedi vándorgyűlésén megjelent Palkovics László miniszter. A közszolgálati média munkatársait beengedték a rendezvényre, a többi újságírót nem.

A kormány úgy döntött, nem fizet közterület-használati díjat a fővárosnak a tűzijáték céljára igénybe vett területek után, a veszélyhelyzetre hivatkozva.

Ma este megtartják a látványosságot, amelyben egy kisgyermek álma elevenedik meg a Duna felett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk