Pert vesztett Tiborcz István cége a BDPST ROCK rádióval szemben

  • narancs.hu
  • 2021. június 10.

Belpol

A BDPST név használata volt a vita tárgya.

Csütörtökön, a Fővárosi Törvényszéken megszületett az ítélet a BDPST Zrt. és a BDPST ROCK rádió közötti perben – számolt be róla az MTI. A hírszolgálat által „Dávid és Góliát csatájának” titulált per a rádióadónak kedvező döntéssel zárult, hiszen a csatorna a döntés értelmében megtarthatja nevét, sőt: védjegyként a logójuk immár bejegyezhető a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál – ezzel egy közel 1,5 éves procedúra zárult le.

A Tiborcz Istvánhoz köthető, többek között luxusingatlanokban utazó BDPST Zrt. olyan nagyszabású beruházásokkal tűnt fel az utóbbi hónapokban, mint a XII. kerületi egykori Fonográf Klub felvásárlása és welness-központtá alakítása, de vett már a BDPST Zrt. több kastélyt is, egyebek mellett Bodajkon és Turán, villát a Balatonnál, palotát az Andrássy úton, meg a Mahart székházat a Duna-parton.

A cégből Orbán Viktor veje az elmúlt két évben 3,5 milliárd forint osztalékot vett ki, miközben a Magyar Nemzeti Bank tavaly tavasszal meghirdetett, a járvány miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozásknak szánt kedvezményes hitelprogramjából is sikerült pénzhez jutniuk.

A megnyert névhasználati per értelmében a Danubius Online Rádió rock csatornája hamarosan bejegyzett védjeggyel rendelkezhet, amely „a hallgatók és a tulajdonos számára is garantálja a hosszú távú, megnyugtató működést” – áll a csütörtöki közleményben. A BDPST Rock rádió 2019. október 1-jén indította el online adását, azt követően, hogy az FM 95,8 MHz-en korábban sugárzó Rock FM helyét a Sláger FM vette át. A BDPST ROCK ügyvezetője, és arculatának kitalálója az a Szabó Marcell, aki korábban már több magyarországi kereskedelmi rádió, köztük a Rock FM létrehozásában is részt vett. Az online rádió stábjában szintén több, korábban a Rock FM-nél dolgozó rádiós helyet kapott, így például a zenei összeállításokért felelős Dandó Ádám is.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk