Lemez

Harmadik esély

Foo Fighters: But Here We Are

Kritika

A pandémia alatt is jelentős pörgés volt a Foo Fighters háza táján.

A zenekar 2021 elején jelentette meg Medicine at Midnight című albumát, pár hónapra rá kaptunk tőlük diszkós Bee Gees-feldolgozásokat Dee Gees néven, Dave Grohl kiadott egy önéletrajzi könyvet, tavaly februárban meg kijött tőlük egy horror-vígjáték Studio 666 címmel. A film zenéje 2022. március 25-én jelent meg, de az a nap sajnos nem erről maradt örökre emlékezetes, hanem arról, hogy az együttes dobosa, Taylor Hawkins egy bogotái hotelszobában elhunyt – tíz különböző kábítószer-összetevőt találtak a szervezetében. Grohl a legjobb barátját veszítette el Hawkins személyében, akinek az emlékére tavaly szeptemberben emlékkoncertet szerveztek Londonban, illetve Los Angelesben; a fellépők között Brian May, Roger Taylor, Paul McCartney, Liam Gallagher, Brian Johnson és Lars Ulrich is felbukkant.

Azt nem lehet tudni, hogy felmerült-e a feloszlás gondolata, mindenesetre Grohlék év elején kiadtak egy szűkszavú közleményt, miszerint a zenekar nem szűnik meg. Sőt új albumot jelentet meg, amely „nyers és brutális válasz mindarra, amin a Foo Fighters a tavalyi év során keresztülment”. A beszédes című But Here We Are-on a frontember dobol (a 2005-ös In Your Honor óta először), de a dalokról túl sok mindent nem tudhattunk meg, ugyanis az együttes semmilyen promóciót nem vállalt.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.