Visszhang: film

Rubikon – A Föld végnapjai

  • 2023. április 12.

Visszhang

Már megint egy űrállomás legénysége éli csak túl a Föld ökoszisztémájának összeomlását...

...már megint be kell olvasni az emberiség jövőjét tönkretevő gazdagoknak, akiknek csak a haszon fontos, de majd ők is rácsesznek a végén – minden évben kijön egy-két ilyen film. A modernség itt már nyilván a forgatókönyvnél elkezdődött: komputerrel van írva, az hétszentség, mert egy embernek véletlenül is eszébe jut valami fordulat, amelyet még nem láttunk, a gép meg csak azt kezeli, amit beletápláltak (más filmek sztorijait).

Ez a sci-fi osztrák (!) produktum, így az amerikai termékeknél szerényebb büdzséből, hát, nem telt különösebb látványvilágra, úgyhogy a filmidő nagy részét a papundekli űrhajódíszletben letudott bolyongás meg az áltudományos-áltechnológiai hablaty tölti ki (a filmbéli „kémikus” simán elhiszi, hogy az ő kilélegzett szén-dioxidjától lesz több oxigén az űrállomáson – a hetedikes tankönyvvel elfelejtették kiegészíteni a filmíró szoftver adatbázisát), továbbá megrémülés röhejes effektektől (felrobban pl. egy űrsikló a légüres térben – és hallani a hangját az űrállomáson), viszont legalább az összes szereplő ellenszenves és hiteltelen.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.