Hivatali vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba került a Békés megyei főállatorvos

Kis-Magyarország

Megerősítette lapunk információit a Békés Megyei Kormányhivatal: előzetes letartóztatásba kerül a Békés megyei főállatorvos.

„A Békés Megyei Kormányhivatal továbbra is elkötelezett és mindent megtesz a közigazgatás tisztasága érdekében. Az üggyel kapcsolatosan a hivatal a szükséges személyügyi, jogi és munkaszervezési intézkedéseket megtette, az érintett személy munkaviszonyát haladéktalanul megszüntette. Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály főosztályvezetői teendőit jelenleg dr. Nagy Erzsébet látja el.” Ezt a választ küldte a Békés Megyei Kormányhivatal a Narancs.hu-nak arra a kérdésére, hogy vezető alkalmazottjuk, B. P. megyei főállatorvos néhány nappal ezelőtt hivatali vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba került-e.

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyancsak lapunk érdeklődésére azt közölte: „A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségen  vezető beosztású személy az előnyért hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban, az ügyészség indítványa alapján a Szegedi Járásbíróság elrendelte az egyik gyanúsított letartóztatását.

Lapunk a múlt héten írta meg, hogy a tótkomlósi állatpatikában nagyszabású rendőri akciót hajtottak végre május 11-én. Ezt követően kiderült, hogy az ország más részeiről érkező rendőri egységek egyszerre több helyen léptek akcióba múlt kedden Békés megyében, így Tótkomlós mellett Csorváson és Békéscsabán is. A megyeszékhelyen nem máshol, mint a Békés Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály Szerdahelyi úti központjában, jókora feltűnést keltve. 

Forrásaink szerint ide is nagy erőkkel érkeztek a rendőri egységek. Egy szemtanú úgy fogalmazott lapunknak, hogy aki látta, úgy érezhette, mintha egy amerikai akciófilmet néznének. A rendőrök iratokat foglaltak le és vittek el, emellett innen állították elő a főosztályt vezető B. P.-t.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi tájékoztatásában arról írt, hogy

az ügyben öt gyanúsított van, s egyikőjük előzetes letartóztatását kezdeményezte a Szegedi Nyomozó Ügyészség a Szegedi Járásbíróságnál.

A bíróság elé tárt bizonyítékok alapján rendelték el a főállatorvos előzetes letartóztatásba helyezését, ami egyelőre 30 napra szól, de ez adott esetben meghosszabbítható.

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem árulta el, hogy pontosan milyen ügyben nyomoznak. Mint korábban hírül adtuk, információink szerint kutyakereskedelemmel kapcsolatos ügyekről lehet szó. Állítólag Olaszországba kiközvetített kutyák miatt folyik a nyomozás, míg más értesülések szerint madárinfluenzával, vagy sertéstartással kapcsolatos visszaélés gyanúja válthatta ki az összehangolt rendőri intézkedést.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet. De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket itt.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

TÓTKOMLÓS RENDŐRSÉG RAZZIA KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG KUTYAKERESKEDELEM

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANGyulai rémhírterjesztés: elutasította a bíróság a feljelentett férfi panaszát

Gyulai rémhírterjesztés: elutasította a bíróság a feljelentett férfi panaszátKÖVETKEZŐ CIKK A ROVATBANA belvárostól nem messze áll a nyomortelepA belvárostól nem messze áll a nyomortelep

NEKED AJÁNLJUK

Figyelmébe ajánljuk