Önként jelentkezett az ügyészségen Völner Pál

  • narancs.hu
  • 2021. december 14.

Belpol

Miután mentelmi jogát felfüggesztették.

Miután ma az Országgyűlés elfogadta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, a kenőpénzek elfogadásával gyanúsított fideszes politkus önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen - tudta meg a 24.hu

Völner a helyszínen nem akart kérdésekre válaszolni ,de ügyvédje, Papp Gábor azt mondta, hogy idézést egyelőre nem kaptak a politikus ügyében. Hangsúlyozta viszont, hogy Völner azért jelentkezett önként, mert minél hamarabb szeretne reagálni az őt ért súlyos vádakra. Völnert a főügyészségre elkísérte Varga István volt fideszes parlamenti képviselő is, ő ugyanis a 24.hu információi szerint szintén a lemondott államtitkárt védi az ügyben.

A portál információi szerint az ügyészség fogadta is Völnert, aki nagyjából fél órát töltött a főügyészség Könyves Kálmán körúti épületében. Távozása után ő maga nem, szintén csak ügyvédje nyilatkozott, aki elmondta: az ügyészsèg azt közölte velük, egyelőre nem időszerű, hogy Völner megjelenjen az ügyészségen. Az ügyvéd szerint ugyanakkor a képviselő számára fontos érdek, hogy tisztázza magát. Papp kihangsúlyozta, hogy Völnernek fontos, hogy mielőbb tisztázza magát, és elismételte, hogy álláspontjuk szerint a Legfőbb Ügyèszség indítványa zavaros, ellentmondásos, és nehezen követhető.

Völner mentelmi jogának felfüggesztését december 7-én Polt Péter legfőbb ügyész kérte, egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás miatt. A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint ugyanis  Völner ellen egy a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozásban merült fel a gyanú, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott - a gyanú szerint jogtalan előny ellentételezéseként.

Azóta kiderült az is, hogy Völner összesen 83 millió forintot vett fel Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Mindennek ellenére, ahogy arról kedden reggel számoltunk be: Völner a 83 millió forintnyi kenőpénz elfogadása után még duplán kaphat végkielégítést is, összesen akár 7,6 millió forintot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

ORSZÁGGYŰLÉS MENTELMI JOG VÖLNER PÁL MENTELMI JOG FELFÜGGESZTÉSE

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANAz Országgyűlés újabb félévvel meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Az Országgyűlés újabb félévvel meghosszabbította a veszélyhelyzetetKÖVETKEZŐ CIKK A ROVATBANMegszavazták az élelmiszerláncokat érintő törvénytMegszavazták az élelmiszerláncokat érintő törvényt

NEKED AJÁNLJUK

Figyelmébe ajánljuk