Koronavírus: 3862 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 77 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. március 3.

Katasztrófa

Visszavonulóban van az ötödik hullám.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 610 315, az aktív fertőzöttek száma 142 456-ra csökkent. Kórházban 3120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen. Hozzátették: az ország a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Az oltásra folyamatosan lehet időpontot foglalni, valamint ezúttal is és egész márciusban lesz csütörtök délután, pénteken és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon – jelezték.

Az elmúlt 24 órában 3862 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 796 982-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77 beteg, így az elhunytak száma 44 211-re emelkedett.

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani, emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat. Közölték: azok az oltatlanok, akik átestek a fertőzésen, a felgyógyulásuk után várakozási idő nélkül olthatók. A negyedik oltás is foglalható és kérhető már, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig Budapesten (313 373) és Pest megyében (245 281) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (104 774), Szabolcs-Szatmár-Bereg (97 090), Győr-Moson-Sopron (96 620), Hajdú-Bihar (94 877) és Bács-Kiskun megye (91 037). A fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (38 207). Hatósági házi karanténban 9 646-an vannak, a mintavételek száma 10 818 978.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY VAKCINÁCIÓ KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁS

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANKoronavírus: Tovább csökkent az új fertőzések száma

Koronavírus: Tovább csökkent az új fertőzések számaKÖVETKEZŐ CIKK A ROVATBANA járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, 3539 új fertőzöttet regisztráltakA járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, 3539 új fertőzöttet regisztráltak

NEKED AJÁNLJUK

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.