Ujhelyi kilép az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2022. október 2.

A 47 éves politikus 18 évesen lett a párt tagja, búcsút vesz a „szemellenzős jövőtlenségtől”.

Legfrissebb Narancs

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.)

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.) Olvass bele

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.)

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.) Olvass bele

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.)

MaNcs 34. évf. 39. sz. (2022.09.28.) Olvass bele

„Ha ez így megy tovább, akkor vége Zebegénynek”

Időközi polgármester-választás lesz október 2-án Zebegényben, és a Dunakanyar egyik legszebb településén folyamatos korrupciógyanú fűti az indulatokat. Egy bebukott 900 millió forintos támogatás és egy kellemetlen peres ügy mellett a kormánypártok erőszakos nyomulása rontja a helyzetet.

Száll a kakukk Szegeden

Eddig piaci áron fizettek a közüzemi szolgáltatásokért a szegedi Gesztenyeliget Lakócentrum nyugdíjas bérlői, mivel nincsenek almérők az apartmanjaikban. Nemrég 31 fő eldöntötte: egyoldalúan bevezetik a rezsicsökkentést, amelyből eddig kimaradtak. De hogy fognak számolni? – kérdezi a ház fenntartója.

Nem jó lenni katonának

Az orosz elnök többször is ígéretet tett arra, hogy nem lesz sorozás, szeptember 21-én mégis részleges mozgósítást rendelt el. Az orosz hadsereg az eredetileg erre szánt létszámmal nem lesz képes megadásra kényszeríteni Ukrajnát.

Könyvtárak vadvirágai

Az irodalom új irányzata nem egészen új, de csak az utóbbi években bukkant fel az olvasók horizontján. Az ökoirodalom fikcióból és elméleti munkákból álló korpusza többet hirdet, mint a klímatüntetők transzparensei, mélyebben foglalkozik a környezeti válság okaival, mint az újsághírek, és akár a klímaszorongásunkon is képes enyhíteni.

„Pusztán színészet”

Az intimitáskoordinátorként az Egyesült Királyságban elsőként dolgozók egyikeként olyan produkciók szexuális tartalmú és meztelenséget megjelenítő jeleneteinek forgatását felügyelte, mint A Bridgerton család, a Shadow and Bone – Árnyék és csont, az Atlanta vagy a Tőrbe ejtve folytatása. Mi a dolga egy erotikus jelenetnél – többek között ezt kérdeztük Yarit Dortól.

Támogassa a Magyar Narancsot!


Ahhoz, hogy a viharos ellenszélben talpon tudjunk maradni, önre is szükségünk van.
A létünkért küzdünk – és önért is. Ne engedjük el egymást semmiképp! Támogassa a Narancsot!