A Kodolányi rektora belső vizsgálatot indít a kölcseys tanárokat kirúgó tankerületi vezető plágiumgyanús szakdolgozata miatt

Belpol

„Egyetemünk megteszi a szükséges intézkedéseket” – válaszolta Marosi Beatrix tankerületi vezető plágiumgyanús diplomamunkája kapcsán Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora a Momentum oktatáspolitikusának, Tóth Endrének.

„Tisztelt Rektor Úr! A nyilvánosságban megjelent hírek alapján alapos a gyanú, hogy az Önök intézményének korábbi hallgatója, Marosi Beatrix plagizált A halálbüntetés. Jog és erkölcs című szakdolgozatának írása során. Kérem, tájékoztasson róla, hogy: mi az intézményük álláspontja a nyilvánosságban megjelent vádakról? Tervez-e vizsgálatot indítani az ügyben az intézményük? Milyen lépéseket tervez az ügyben az intézményük?” Ezeket a kérdéseket tette fel Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője Szabó Péternek, a Kodolányi János Egyetem rektorának.

Mint arról számos sajtóorgánum mellett a Narancs.hu is beszámolt a nap folyamán, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán tett bejegyzése szerint Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője „diplomamunkájának jelentős része rossz plágium, a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll”. 

Egy másik ellenzéki országgyűlési képviselő, Jámbor András Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriellát, a Klebelsberg Központ elnökét szólította fel vizsgálatra Marosi plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban. 

Ehhez képest új fejlemény a Momentum oktatáspolitikusának a Kodolányi János Egyetem rektorához írt levele, amelyre Szabó Péter válaszolt is. Azt írta Tóth Endrének: „Jelzése nyomán egyetemünk a szabályzatainak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően megteszi a szükséges intézkedéseket.” Ez aligha jelent mást, minthogy belső vizsgálatot rendelnek el az ügyben.

Marosi Beatrix a közelmúltban arról híresült el, hogy ő volt az első tankerületi vezető, aki rendkívüli felmondással megszüntette öt pedagógus munkaviszonyát, amiért polgári engedetlenségben vettek részt. A Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárait rúgta ki. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint mindez jogsértő.

Azóta számos tankerületi vezető fenyegette elbocsátással a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat. Személyesen adta át a kirúgással fenyegető levelet Házlinger György, a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója a Szent István Gimnázium pedagógusainak. Az ügyfélkapun keresztül értesítette hasonló szándékáról a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanárait a helyi tankerületi igazgató, Szabóné Forgács Gabriella, akinek a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban kialakult állapotok kezelésében volt botrányos szerepe

A sort lehetne folytatni a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójával, Rábel Krisztinával, aki a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanárát, valamint a Brassó Utcai Általános Iskola 18 pedagógusát fenyegeti kirúgással, és más hasonlóan eljáró tankerületi vezetőkkel

Arról, hogy a tankerületek és a vezetőik hogyan teszik tönkre a közoktatást és miért nincs rájuk szükség, ebben a cikkünkben írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk