Korrupt autópálya-rendőröket ítélt el a Fővárosi Törvényszék

  • narancs.hu
  • 2022. március 3.

Bűn

645 euróval, 40 bolgár levával, 75 román lejjel és 3 év börtönnel gazdagodtak.

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt három-három év börtönre ítélt első fokon a Fővárosi Törvényszék két autópálya-rendőrt – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-t.

Fürcht Pál főügyész közölte: a vádirat lényege szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó két autópálya-rendőr elhatározta, hogy közös szolgálatuk alatt „látszólagos intézkedést kezdeményeznek” külföldi gépkocsivezetőkkel szemben, arra hivatkozva – akár valótlanul is –, hogy közlekedési szabálysértést követtek el. A vádlottak eltekintettek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől vagy a helyszíni bírságtól, ha a sofőrök cserébe pénzt ajánlottak nekik vagy kérésükre hajlandóak voltak fizetni.

A vád szerint az azóta leszerelt rendőrök legkevesebb 28 esetben követtek el bűncselekményt, és megállapíthatóan legalább 645 euróval, 40 bolgár levával és 75 román lejjel gazdagodtak alaptalanul – tette hozzá a főügyész.

A törvényszék katonai tanácsa a vádlottakat bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt egyaránt három év börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint vagyonelkobzásról is rendelkezett. Fürcht Pál közölte: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosításért fellebbezett az ítélet ellen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

UKRAJNA OROSZORSZÁG GULYÁS GERGELY KORMÁNYINFÓ HÁBORÚ UKRAJNA ELLEN OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANHétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés

Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés

NEKED AJÁNLJUK

Recseg-ropog az orosz gazdaság a szankciók hatására

KÜLPOLRecseg-ropog az orosz gazdaság a szankciók hatására

Leminősítések, leálló gyárak, rubelpánik és meredeken emelkedő infláció – ezt hozta a háború első hete. Mostantól 30 százalékos jutalékkal is számolniuk kell azoknak Oroszországban, akik szabadulnának a szabadesésben lévő fizetőeszköztől.

Könnyű szerep

KRITIKAKönnyű szerep

A hazai irodalmárok ingerküszöbét nem érte el az 1992-es születésű kanadai-indiai költőnő magyarra fordított köteteinek megjelenése, holott önmagában az, hogy egy idegen nyelvű lírikusnak egymás után három könyve is napvilágot lát, a fehér hollónál is ritkább.

Itália földjén

KRITIKAItália földjén

Pár héttel az Operaház várt és remélt újranyitása előtt tán nem indokolatlan azon a kérdésen merengeni, hogy vajon melyek egy nemzeti operakultúra létfontosságú alapelemei.

Bronzból várat

KRITIKABronzból várat

Szobor, amelyet ledöntöttek, szobor, amelyről átnevezés után csak a feliratot szedték le, szobor, amely miatt a közelmúltban szakértői véleményt cenzúráztak majd hamisítottak, szobor, amelynek a háta mögött lebontottak és felépítettek egy stadiont: ezek a köztéri alkotások a főszereplői az egy estén játszott két előadásnak.

A magyar élet természetéről

A SZERK.A magyar élet természetéről

Imruska, Dömötör és Kázmérka, a három gyenge kezdő. Imruska megvan? Hát Dömötör? Imruska az a kiscsákesz, aki áll mulyán a játszótéren, és bámul egy másik gyereket, aki játszik.

Engedetlenek

A SZERK.Engedetlenek

Az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt a kelleténél kevesebb szó esik a pedagógusok változatlanul folytatódó polgári engedetlenségi mozgalmáról.

A világ hősei

A SZERK.A világ hősei

Kedd délutáni tudásunk a frontok állásáról és az agresszor szándékairól és mozgásáról csak a legrosszabb sejtéseket engedik meg.

„A rend mindig igazságtalan”

SZÍNHÁZ„A rend mindig igazságtalan”Bezerédi Zoltán Kaposváron kezdte pályáját, húsz éve szerződött a Katona József Színházba. Pályájáról, a színészek kiszolgáltatottságáról és az új monodrámájáról is beszélgettünk, de szó esett a #metoo-ról, illetve az SZFE ügyéről is.
Orosz lelkű vitézek

KÜLPOLOrosz lelkű vitézek

Az Európai Unió keményen dolgozik azon, hogy elhallgattassák az orosz propagandát, kiemelten annak két nemzetközi tévécsatornáját, az RT-t és a Szputnyikot. De mit szólnának Brüsszelben, ha rájönnének, hogy az egyik tagállam kormánypárti médiája tökéletes tükre a fenti két csatornának?

Az első nap, a háromezredik nap

KÜLPOLAz első nap, a háromezredik nap

Február 24., csütörtök, a háború első napja van. A válsághelyzetet már egy nappal korábban kihirdették, hadköteles korú férfiak nem hagyhatják el Ukrajna területét, hangzott a bejelentés.

Figyelmébe ajánljuk