Legfrissebb Narancs

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.)

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.) Olvass bele

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.)

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.) Olvass bele

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.)

MaNcs 34. évf. 32. sz. (2022.08.10.) Olvass bele

Túlterheléses támadás

Oly sokan költöznek ki a fővárosból, amennyit már nem bír elviselni az agglomerációs infrastruktúra. A helyi erők régóta kongatják a vészharangot, de a kormánytól egyelőre csak annyi tellett, hogy feltámassza a kétszer már megszüntetett Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsot (BAFT). Az érintettek jó része szerint csak egy politikai céloktól vezérelt lufiszervezet jön létre.

Legyél te is író!

Megy a sopánkodás, hogy az Y és a Z generáció alig olvas, ám a közösségi irodalmi portálokon zajló élet egész másról árulkodik. Az elsősorban fiataloknak készített Wattpad sorozatban ontja a tizenéves szerzők bestsellereit – úgy 94 millió felhasználónak. Megnéztük, hogy megy ez mifelénk és szerte a nagyvilágban.

„Itt ragadtunk”

Milyen az, amikor egy boldog várandós nő egyszer csak a borsodi kórház nőgyógyászati osztályán találja magát? Milyen „kaparásra” felkészülni a C (azaz a cigány) szobában, ahol a legtöbben a sokadik abortuszukra várnak? Czakó Zsófia saját tapasztalatait leírva keres válaszokat fontos társadalmi kérdésekre. Élményeiről, írói nézőpontjáról és a gyermekvállalás nehézségeiről beszélgettünk.

Hamis nosztalgia

Az ezredforduló rádióbarát pop-rockja nem ciki többé: eddig sem volt meglepő jelenség a popkultúrában, hogy jellegzetes hangzások újra divatba jönnek, de az kevésbé tipikus, hogy a mostani célközönség nagyrészt nem élt a megidézett korszakban.

Büszkén és magabiztosan

A napokban 27. születésnapját ünneplő Dua Lipának valószínűleg eszében sincs csatlakozni a „huszonhetesek klubjához”. Nosztalgikus diszkóritmusai és mély, süvöltő hangja inkább azt hirdetik, hogy milyen jó normálisnak lenni. Az albán származású londoni énekesnő az idén ismét headliner a Szigeten.

Támogassa a Magyar Narancsot!


Ahhoz, hogy a viharos ellenszélben talpon tudjunk maradni, önre is szükségünk van.
A létünkért küzdünk – és önért is. Ne engedjük el egymást semmiképp! Támogassa a Narancsot!