Tarlós Istvánnak bocsánatot kellene kérnie a budapestiektől

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

Legalábbis az ellenzéki pártok szerint, melyek a volt főpolgármester Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatára reagáltak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, erős csúsztatásnak nevezte Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában, hogy az ő főpolgármestersége alatt minden forrást bőven a kellő időben megkapott Budapest, és „most bezzeg” a kormány csak a Karácsony Gergely-féle városvezetést bünteti. Tarlós előadott egy sajátos elméletet is arról, hogy Karácsonyék tulajdonképpen szándékosan hátráltatják a fejlesztéseket, hogy aztán a kormány Budapestet büntető politikájára mutogathassanak, és ezzel szerezzenek előnyt a választásokon.

 

Erre reagálva a szocialista párt az LMP-vel és a Párbeszéddel közösen jegyzett közleményt juttatott el szombaton az MTI-hez. Az ellenzéki pártok szerint a korábbi főpolgármesternek abban igaza van, hogy az ő idejében nem ment minden úgy, mint a karikacsapás, „mivel ő maga és a kormány késleltette a nagyberuházások kivitelezését”; „9 éven át nem tettek semmit a Lánchídért, a Blaha Lujza térért és a rakpartért sem, ugyanakkor a korábbi vezetés szó nélkül kiárusította a főváros vagyonát kormányzati utasításra”. A többi között ezért bukott el Tarlós István és a Fidesz 2019-ben Budapesten - tették hozzá.

„A kormány ellopja Budapest bevételének egy részét", büntetőadóval sújtja a fővárost, a budapesti tömegközlekedés 12 milliárdos kötelező támogatását is visszatartja, és még 20 millió forintot sem hajlandó adni a Csepel és Soroksár között közlekedő komp szakmailag indokolt felújítására – írják.

„Ezek után Budapest egykori, bukott főpolgármestere hogyan mondhatja azt, hogy a Fidesz Budapest-ellenessége csak kitaláció? A kormány ráadásul aljas módon még egy pusztító világjárvány és egy gazdasági válság ideje alatt is képes folytatni a kicsinyes bosszúhadjáratát” – fogalmaznak, hozzáfűzve: egyebek mellett „ezért fog bukni a Fidesz 2022-ben nemcsak Budapesten, hanem az egész országban”.

„Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés rendbe teszi mindazt, amire Tarlósék nem voltak hajlandók 9 év alatt azért, hogy Budapest egy élhetőbb és zöldebb város legyen. A miniszterelnöki megbízotti pozícióba ejtőernyőztetett bukott, egykori főpolgármester ezért a vádaskodás helyett jobban tenné, ha inkább bocsánatot kérne a budapestiektől!” - olvasható a közleményben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

AFGANISZTÁN MENEKÜLTEK TÁLIBOK MADRID CHARLES MICHEL URSULA VON DER LEYEN PEDRO SÁNCHEZ

ELŐZŐ CIKK A ROVATBANKínai autópályaépítők ellen hajtottak végre öngyilkos merényletet Pakisztánban

Kínai autópályaépítők ellen hajtottak végre öngyilkos merényletet Pakisztánban

NEKED AJÁNLJUK

Figyelmébe ajánljuk