Tartalom

(2015-07-23)

Snoblesse
Publicisztika

Erőss Gábor

Publicisztika

A jó bal, meg a rossz

Görögország szemüvegeken át

Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja e lap online változatában a Sziriza apropóján egyszerre hirdetett programot a baloldalnak és a jobboldalnak, Görögországnak és a világnak.

Egotrip
A szerk.

A szerk.

A szerk.

Fogd meg, csibész!

„Az ország problémáit nem lehet összekeverni egy bűncselekménnyel, ami ellen a legszigorúbban fel kell lépni” – mint ez a mondat is igazolja, a Fidesz a legjobb erőit, Tuzson Bencét, a frakció szóvivőjét és Bayer Zsoltot küldte hadba azért, hogy levakarják valahogy Orbán Viktorról és kormányáról a szegedi lány durva megveretésének gyalázatát.

Külpol
Belpol

Belpol

Megy a kukába - Az MMA költségvetése

Egyre dúsabb életjáradék és költséges ünnepélyek a kiválasztottaknak, magas rezsi, burjánzó bürokrácia, virágzó klubélet és rengeteg pótcselekvés – egy belső használatra készült dokumentumgyűjtemény szerint erre költi a pénzünket Fekete György akadémiája.

Durva magyar különadókat csáklyázhat meg az Európai Bizottság

Belpol

Csapataink sarcban állnak

Brüsszel új módszerrel támadja unortodox gazdaságpolitikánk csúcsteljesítményeit, a különadókat. De meg­állíthatja-e az EU-s versenyjog a kiskereskedelem és a dohányipar kormányzati átrendezését?

Film

Tarr Béla 60 éves

Film

Körmenet a pokolban

A nagy szerzői filmesek, mielőtt elegánsan befejezhetnék pályájukat, vagy meghalnak, vagy kifáradnak, modorossá válnak, esetleg stílust váltanak. Tarr fénykorában zárta le filmrendezői életművét.

Film

Meghalt a Boogie Nights pornó-operatőre – Ricky Jay 72 éves volt

Nemcsak Las Vegas-szerte híres showman, nemcsak David Mamet filmjeinek fenyegető mellékszereplője, de a bűvészettörténet búvárja is, számos könyv – köztük a Tanult disznók és tűzálló nők szerzője. Csak azután állt velünk szóba, hogy lefordítottuk neki egy kezek nélkül is csodákra képes mutatványos hajdani reklámplakátjának a magyar szövegét.

Színház
Képzőművészet

Kiállítás

Képzőművészet

Szívből szembe

Abszolút szépség – Szentpétervári új akadémizmus

Mint egy kimerevített operettfinálé: roppant szórakoztató, a harsány hülyeségeket a szofisztikált szépelgéssel, a karnevált az ortodox ceremóniával, a campet a hazaszeretet magasztosságával, a naivitást a száraz üzleti megfontolásokkal és a fakezű féldilettantizmust a bravúros technikával elegyítő tárlat a huszonöt éve alakult, majd osztódó, most a Ludwigban mégis egységesnek láttatott művészcsoport történetén és munkáin keresztül a jelenkori orosz művészet egy igen fontos szeletét hozta Pestre.

Interaktív

Tévé

Interaktív

Optimista tragédia

Ma reggel

„Nem győzzük hangsúlyozni” – ha egyetlen fordulattal kellene jellemeznünk a nemzeti hírcsatorna ernyedetlen működését, alighanem ezt a pár szót idéznénk múlt szombatról, a reggeli tur­nusarc, Imre Balázs mondókájából.

Zene

Koncert

Zene

Kettő az egyben

A Kool And The Gang a VeszprémFesten

Veszprémbe menet arra a válogatásra nyomtam a pedált, amely a Kool And The Gang 1969-től 75-ig készült felvételeiből áll. Ami utána történt, soha nem érdekelt.

Lemez

Zene

Olvadó diszkó

Tame Impala: Currents

A perthi pszichedelikus rockszíntérből kinövő Tame Impala rögtön az első lemezével, az Innerspeakerrel a korszak egyik leg­jelentősebb gitárbandájává vált.

Koncert

Zene

Klubba szorult fesztivál

Az At the Gates és a Truckfighters Budapesten

Alapigazság, hogy egy klubkoncert ezerszer tökéletesebb élmény, mint fesztiválos nagytestvére, úgyhogy a két héttel a tervezett kezdés előtt, nyilvánvalóan mondvacsinált indokokkal lemondott Kingdom of Hegyalja helyett a Dürer kertbe áthelyezett két svéd zenekar, a Truckfighters és az At The Gates koncertjével csak a notórius fesztiváltöltelékek nem jártak jól.

Könyv
Gasztro
Tudomány

A gluténmentes diéta vadhajtásai

Tudomány

Szemen szedett

Sok-sok millióan élnek a Föld boldogabb felén a glutén­mentes diéta örömeivel. De csak egy kis részük teszi ezt okkal.

Lokál