Tartalom

(2015-09-24)

Publicisztika

Köves Slomó

Publicisztika

Térj vissza, ha menekülne szíved!

A menekültválsághoz kapcsolódó félelemről

Amikor a lefejezések, az élve elégetések és a vegyi fegyverek elől menekülő emberek segítségre szorulnak, emberségünk nem diktálhat mást, mint hogy kinyújtsuk a kezünket. Ilyenkor a bennünk lévő isteni lehelet, a lelkiismeret hangja szólal meg.

Egotrip
A szerk.

A szerk.

A szerk.

Vigyék innen a kvótájukat!

Bár nyilván sokáig lehetne és biztos kellene is szidalmazni az Európai Uniót az elmúlt három hónapban kibontakozó menekültválság nem kezelése, sőt, elkezelése miatt, és bármennyire vékony is az, ami most, a lapzártánk idején tartott belügyminiszteri, majd a szerdai miniszterelnöki csúcson körvonalazódni látszik, valami mégis van. Kezd lenni. A menekültstátuszt kapott személyek uniós tagországok közötti elosztását (a „kvótarendszert”), mely most 120 ezer már regisztrált menekültet érintene, például lapzártánkkor fogadta el a belügyminiszterek tanácsa.

Külpol
Belpol

A demokratikus ellenzék és a menekültügy

Belpol

Baloldalról megnyerhetetlen

A demokratikus ellenzéki pártoknak nincs karakteres véleményük a menekültkérdésről – vagy van, csak nem merik elmondani?

Fideszesített felszámolói névjegyzék?

Belpol

„Az átlagosnál jobban kedvelt cégek”

Törvénytelenül alakíthatta ki az állam az új felszámolói névjegyzéket. A pórul járt vállalkozások munkaügyi bírósághoz fordultak, ahol sorra nyerik a pereket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellen. Az új rendszerben Orbán Viktor veje is tűzközelben lehet.

Az Index és az Origo után az MTVA élén: Vaszily Miklós pályaképe

Belpol

A laza srác

Az MTVA augusztusban kinevezett megbízott vezérigazgatója részvényelemzőként kezdte pályáját, majd hamar az egyik legnagyobb online kiadó, a CEMP élén találta magát. A közmédia előtt az Origo Zrt.-t vezette, ahol neve a Lázár-botrány miatt vált ismertté. Miként lesz a szabad piac mellett elkötelezett mene­dzserből a kormányzati szócső első embere?

Színház

Színház

Színház

Csak vetít

Fejes Endre–Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

A közelmúlt művei nehéz ügyek, ahogy maga a közelmúlt is.

Musical

Színház

Osztottak-szoroztak

Bernstein: West Side Story

Klasszikus remekmű – musicalről óvatosságból ritkán ír le ilyesmit az ember, de hát Leonard Bernstein (s persze az ifjú Ste­phen Sondheim, Jerome Robbins meg a többiek) 1957-es darabja valóban rég felért már a klasszikusi magaslatra.

Zene

Interjú

Zene

„Nem tartom magam gitárvirtuóznak”

Adrian Smith – Iron Maiden

A brit heavy metal óriások második legfontosabb dalszerzőjével a hedonista nyolcvanas évekről, a tajtrészeg Ozzyról és a frontember Bruce Dickinson betegségéről is beszélgettünk The Book of Souls című új lemezük kapcsán.

Lemez

Zene

Tömegek elé

The Weeknd: Beauty Behind the Madness

2011-ben, amikor megjelent a House of Balloons című lemezértékű mixtape, nem volt izgalmasabb dolog a popzenében, mint a Weeknd.

Film
Interaktív

Tévé

Interaktív

Ne menjenek sehová!

Gyertek át szombat este!

Ha a végső titkokat kutatjuk, könnyen fölismerhetjük, hogy a kereskedelmi tévécsatornák személyzeti politikájának két nagy rejtélye van: nem tudható, mi alapján lehet bekerülni a tévébe, s éppily megfejthetetlen titok, hogyan lehet kikerülni onnan.

Könyv
Tudomány
Gasztro
Lokál

Mi történt az Eszterháza Központban?

Lokál

Gondoljanak a rózsakertre!

Már nem akarnak minden Esterházy-kincset Fertődre vinni, viszont a működtető cég újabb műemlékekkel gyarapodik. A pénz nem akadály.

Riport

Miért nem kell a cigány gyerekek tanodája?

Riport

„Voltunk a Balatonnál is”

A Pest megyei Csörög polgármestere kirakta a könyvtár és művelődési ház épületéből a szombatonként alapítványi támogatásból fenntartott tanodát, ám úgy tűnik, nem sikerült ellehetetleníteni a működését.

Tévétorrent