Tartalom

(2016-08-11)

Egotrip

Egotrip

Mélyi József: Pálya a magasban

Szárnyas nőalak krokodillal

Szakemberek szerint előfordulhat, hogy Rióban, az olimpiai golfpályán a versenyek idején kajmánok bukkannak fel; tavaly év végén már láttak is egyet, amint a frissen elkészült, egyenletesre nyírt zöld gyepről éppen visszamászott az óceánba.

A szerk.

A szerk.

A szerk.

Az ötkarikás ostor

Ez az olimpia mindennek az alja, gondolja a hírolvasó, aki olyan szalagcímeket kap az arcába, hogy a hosszútávúszásra kinézett öböl vize fertőző; a szállások az utolsó pillanatban készültek el, és olyanok is lettek; látványosan alkalmatlan, releváns tapasztalattal nem rendelkező céget bíztak meg a biztonsági ellenőrzéssel, fel is kellett nekik mondani két héttel a kezdés előtt, miközben a brazil kormány sokáig látványosan nem vette komolyan a terrorfenyegetettséget.

A szerk.

A szerk.

Ha eljön az ideje

Úgy kezdődött, hogy Matolcsy György jegybankelnök „annyira irtózott az átlagemberek közelségétől”, hogy rendőri védelmet kért.

Publicisztika

Ungváry Rudolf

Publicisztika

A „nem ilyen lovat akartam” esete az esztétával

A Liget projekt és a demokratikus pedagógia

Mélyi József kritikájára (Mit állítunk?, Magyar Narancs, 2016. július 21.) válaszolva György Péter fenntartja, hogy a Ligetben létesítendő szakszerű múzeumi koncepció csak utólag, a politikai kontextus fontossá válásával került légüres térbe (lásd: A demokratikus pedagógia tere, Magyar Narancs, 2016. augusztus 4.).

Kiss Noémi

Publicisztika

Száraz úszódresszek

Két olimpiai bajnokunkról

Egerszegi Krisztina tizennégy éves, amikor 1988-ban olimpiai aranyérmet nyer 200 méter háton Szöulban. Mikor a siker érzéséről kérdezte a riporter, kedvesen, kislányosan vagy elérzékenyülten hallgatott – nem voltak szavai, sem begyakorolt paneljei a rajongók megszólítására.

Külpol

Menekültek Assisiben

Külpol

A csónak és a remény

„Umbria egészen más, mint Toszkána – gondolta –, parasztabb, ősebb, szentebb, és mintha egy árnyalattal zordonabb is volna. A franciskánus föld.”

Belpol

Bukóban az MSZP földügyi népszavazása

Belpol

Elment a hajó

Valószínűleg akkor sem lesz meg a szükséges 200 ezer aláírás a szocialisták földprivatizáció elleni népszavazásához, ha a választási szervek megengedően számolnak.

Színház

Színház

Színház

Anyu, kimentem egy nőért!

AlkalMáté Trupp: Mészáros Béla

Mondjuk, aki a karácsonyi vacsoránál az anyukájának képes a saját maszturbációs szokásairól őszintén beszélni, annak olyan nagyon rossz élete nem lehet.

Színház

„A Béla meg volt hülyülve” - Mészáros Béla színész

Tizedik alkalommal készített előadást egy tagjának magánéletéből a „legendás Horvai–Máté-osztály”. Idén az AlkalMáté Trupp a Katona színészét szedte ízekre. A fájdalmasan őszinte előadás után magánélet és színház kapcsolatáról, hűségről, ivanovi alkatról és útkeresésről beszélgettünk.

Zene
Interaktív

Tévésorozat

Interaktív

Justizmordok

Criminal Justice; Aznap éjjel

A felénél járó Aznap éjjel nagyon jó szériának ígérkezik, és ezt nemcsak az első négy epizód, hanem az eredeti teleregény és alkotója ismeretében állíthatjuk bizton.

Sport

Sport

"Hatalmas nagy szenvedés” - Dombvári Bence kajakos

Visszatért a 2015-ös kokainügy utáni eltiltásából, és tavaly augusztus óta minden hazai versenyét megnyerte. A Honvéd kajakosa 1000 méter egyesben és párosban is riói kvótát szerzett, és annak a négyesnek is tagja volt, amelyik az olimpiai válogatón lenyomta a rivális egységet. Mégsem indulhat az olimpián, mivel ezen a négyes válogatón pozitív lett a doppingtesztje. A 23 éves versenyző tagadja a doppingolást, ügyében rendőrségi nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. Ennek eredménye azt is befolyásolhatja, hogyan szankcionál majd a WADA.

Gasztro
Lélek
Lokál
Tudomány
Ételhordó